Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı Başkan Beyazgül sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

“Artık Sorunlar Son Bulsun”
Şanlıurfa’da kırsal mahalleler hizmet alamamaktan şikayet ederken, belediyeler de hizmetlerini sürdürdüklerini belirtiyor.
Şanlıurfa merkez ilçelerine bağlı mahalleler, başta temizlik olmak üzere, yol, su ve elektrik konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirtirken, belediyeler de hizmette kusur etmediğini söylüyor. Eyyübiye ilçesine bağlı mahallelerde en büyük sorun altyapı sorunu olurken, vatandaşlar bu sorunlarının giderilmesini istiyor. Eyyübiye Belediyesinin altyapı çalışmalarını başlattığı Sağlık Mahallesi ve çevre mahallelerin halkı, çalışmaların yüzeysel olduğunu iddia ederek, kesin çözüm bulunmasını istiyor. Aynı şekilde ilçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Keberli Mahallesi de yol ve çeşitli sorunlar yaşadığını belirtti. Mahalleye giden yolun bozuk olmasından şikayet eden vatandaşlar, öte yandan mahalle içinde bir altyapı çalışmasının olmamasından şikayet ediyor.
BELEDİYE: DURMADAN ÇALIŞIYORUZ
Merkez Eyyübiye ilçesi, yaptığı açıklamalarda durmadan çalıştıklarını ve kırsal bölgelerde yaptıkları incelemelerin ardından çalışmalara başladıklarını belirtiyor. Geçtiğimiz günlerde çamurla boğuştuklarını dile getiren Sağlık Mahallesi sakinleri, yollarının bozuk olduğunu ve altyapı çalışmalarının olmadığını dile getirmesinin ardından, Eyyübiye Belediyesi iş makinelerini mahalleye götürerek, çalışmalara başladı. gerekli tüm hizmetlerin yapılacağını yönünde yapılan açıklamalar ile halkın tepkisi arasında bir çelişki olurken, bu sorunun nereden kaynaklandığı merak ediliyor.
MAHALLELİ: HİZMET GÖREMİYORUZ
Belediyenin çalışma görüntüleri göndermesinin ardından mahalle sakinleri hala hizmet alamadıklarından şikayet ediyor. Çalışmaların şikayetler üzerine başladığını ve başlatılan çalışmaların da kesin çözüm olmadığını öne süren mahalle sakinleri, “biz yıllardan beri bu durumdayız. Sürekli hizmet bekliyoruz, gelmeyince şikayet ediyoruz. Basın aracılığıyla birtakım çalışmalar başladı ama çalışmalar yeterli olmuyor. Biz artık kesin çözüm istiyoruz. Yollarımız bozuk, elektriklerimiz kesik, sularımız doğru düzgün akmıyor. Kış aylarında yollarda kalıyoruz. Çamur olan yollarımızın asfaltlanmasını istiyoruz. Belediyeden bu anlamda kesin çözüm bekliyoruz. Daha önce de seçim dönemlerinde kısa süreli çalışmalar yapılmıştı ancak, daha sonra yarım bırakıldı. Bu sefer de aynısı olmasın” diye konuştu.
“ARTIK SORUNLAR SON BULSUN”
Büyükşehir Yasası ile birlikte köylerin mahalle olduğunu hatırlatan Nuri Cengiz, şehir mahallesi olan mahallelerin sorunlar yaşamaması gerektiğini belirtti. Belediyelerin halkın isteklerini karşılamakla yükümlü olduğunu söyleyen Cengiz, “sonuç itibariyle halk olmadan belediye olmaz. Belediye başkanını da halk seçiyor. Dolayısıyla belediyeler, halkın talep ve isteklerini karşılamak zorunda, bu anlamda hizmet bekleyen mahallelere hizmet götürülmesi gerekiyor. Kırsal bölgelerde yaşayan insanlar yıllarca sorun yaşadı, artık bu sorunların son bulmasını istiyoruz. Lütfen belediyeler bu anlamda üzerine düşeni yapsın ve çalışmalar bir neticeye varılsın” dedi.
 
Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ve hizmet bekleyen tüm bölgelere hizmetin götürüleceğini belirtti. Ali ÇETİNKAYA 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49