Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Arkadaşları dinleniyor, onlar çalışıyor
Şanlıurfa’nın  kanayan yarası halinde gelen çocuk işçiliği gün geçtikçe artarak devam ediyor.
Şanlıurfa’da çoğunluğunu okul çağındaki çocukların oluşturduğu çocuk işçiler, çöp toplayarak ailelerinin bütçesine katkıda bulunuyor. Yarıyıl tatili olması nedeniyle öğrencilerin büyük bir kısmı tatil yaparken, çoğu da bu kadar şanslı olamıyor. Dar gelirli ailelerin çocukları, sömestr tatilini fırsat bilerek, gün boyu çöp toplayarak daha fazla para kazanmaya çalışıyor.
Şanlıurfa’da eğitimin de aksamasının en büyük nedenlerinden biri olan çocuk işçiliği nedeniyle öğrenciler derslerine çalışamıyor. Tatillerde daha fazla ders çalışması ve kitap okuması gereken çocuklar, çöp konteynırlarını karıştırarak işe yarayacak materyal arayan çocuklar, akşama kadar çalışarak aile bütçelerine katkıda bulunmaya ve okul harçlıklarını kazanmaya çalışıyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49