Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Arap-Der e  Ziyaret
Abdullah YİĞİT
Barış sürecini vatandaşlarla paylaşmak için Şanlıurfa'ya gelen Akil insanlar heyeti, ARAP-DER'i ziyaret ederek istişarede bulundu.
Akil Grup Başkanı Yılmaz Ensaroğlu "STK ile çeşitli toplantılar yaparak bir araya gelmeye çalışıyoruz ancak bugün burada ARAP DER 'i özellikle ziyaret etmek istedik. Araplar, Urfa'da da Türkiye'de de azınlık gruplarından birini oluşturuyor. Aynı zamanda hukuki ve resmi olarak sayılmasalar da sayısal ve kültürel açıdan onlarında yaşamış oldukları sorunlar oluyor" dedi.
Arap-Der Başkanı Avukat Şükrü Kırboğa ise "Biz kendimizi azınlık değil asil olarak görüyoruz. Cumhuriyet dönemi boyunca Araplar olarak cezalandırıldık Dilin ayrılması ve değişmesi, bunun kitaplarda kadar yer alması bununla birlikte birçok filmde siyah köpeklere Arap denilmesi gibi. Biz Araplar çok çile çektik, çok dışlandık bu tür kelimeler ve yakıştırmalarla rencide edilip, dışlandık. Bunun ötesinde biz, Araplar olarak geleceği düşünmeye başladık. Çünkü kendi aramızda bile dışlanmaya başlandık. Hataydaki veGüneydoğudaki Araplar olarak aslında biz bu ülkeyi kalkındırmak ve tekrardan güçlendirmek için sürece uyumlu olmalıyız. Kürt, Türk, Arap demeden kardeş olmalıyız" diye konuştu 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49