Öne Çıkanlar boks restore getirildi Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık

Bu haber kez okundu.

Araçlarda yaz bakımı

Şanlıurfa'da sıcak hava araçlarda motorun zorlanması nedeniyle daha fazla yakıt harcadığı ve hararetlerde arıza ile birlikte LPG kontrol için vatandaşlar Evren sanayi sitesini yolunu tuttu.

Oto tamirci esnafı," yaz ayalarında yağ değişimi, hava filtresi, ve bakım onarım yapılması gerekiyor. Çünkü havalar sıcak. Araçların bakımlarının komple yapılması lazım. Araç bakımları yapılmadığı için araç yolda bırakabilir. Havalar haddinden fazla sıcak olduğu için lastik durumuna bakılması gerekiyor, yoksa yolda patlayabilir. Öncelikle aracın lastik bakımı yapılmalı. Bunların yola çıkmadan önce kontrol edilmesi lazım ve klima yazın olmazsa olmazlarından biridir. Kaza oranını düşürüyor. Havalar çok sıcak. Camı da açamıyorsun. Bunlardan dolayı klima bakımı her yıl yapılması lazım. Bunlar yapılmalı ki araçtan randıman alabilesin” dedi.

"Gaz Kaçak Kontrolü Yaptırın”

LPG dönüşüm sistemli araç kullanan sürücülerin kesinlikle gaz kaçak kontrolü yaptırmaları gerektiğinin altını çizen LPG Ustası “Sızdırmazlık raporları sona eren araç sahiplerinden LPG sızdırmazlık raporlarını alıp, yazlık LPG bakımlarını ihmal etmemelerini istiyoruz. Hava sıcaklığı nedeniyle aracın motor kısmındaki bağlantı kabloları aşırı ısınma nedeniyle tahrip olabilir. Bu nedenle muhakkak aracın servise götürülerek hem yakıt tasarrufu için hem yaz ayları ayarı için hem de LPG bağlantı noktalarında sızıntı olup olmadığının kontrol ettirilmesi gerekiyor. Araçların arka kısmında bulunan LPG tanklarının ömürleri 10 yıldır. Buna dikkat etsinler. Ömrü geçmiş tankları değiştirsinler” dedi

Araç hararetler dikkat!

Evren sanayi sitesinde küçük araç tamircisi Salih Aslan” Ben oto sanayi esnaf iyem işlerim yaz aylarına doğru açılıyor, Bakımı yapılmamış araçlar, sıcakta hararet yapar. Bu durumda su radyatörü peteklerinin açık olması, herhangi bir nedenle tıkanıklık olmaması gerekir. Radyatörden hava girişi ne kadar rahat olursa, motorun ısınması da o kadar az olur. Ancak yaz aylarında bu mümkün olmuyor. Sıcak hava çeken motorun gücü yüzde 5-10 arasında düşüyor, buda doğal olarak arızalara neden oluyor. Bizim insanımız araç arızalandığı zaman tamircinin yolunu tutuyor, oysa kış ve yaz bakımını ayrı yapsalar böyle bir durumla karşılanmazlar, yaz aylarında en çok sıcak hava nedeniyle hararetlerde arıza meydan geliyor. özellikle eski otomobillerde hararet için vatandaşlar yeni fan taktırıyorlar" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Araçlarda Yaz Bakımı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49