Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Araç Sürücüleri Kış Bakımı İçin Sanayinin Yolunu Tuttu

Araç sahiplerinin yaklaşan kış öncesi araçlarının bakımlarını yaptırmaları gerektiği hususunda uyaran oto tamir ustaları, sürücülerin soğuk hava şartlarına hazırlanmasını, kışı rahat geçirmek için araçların mutlaka bakımlarının yapılması tavsiyesinde bulundular.

Havaların soğumaya başlamasıyla araçların lastik, motor ve fren sistemi gibi önemli olan aksamlarında bakım yapılması, sürücülerin kışın yolda kalmaması ve sonradan ortaya çıkacak yüksek maliyetli olası arızaların önlenmesi açısından önem taşıyor.

Şanlıurfa'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte, çok sayıda sürücü aracının antifrizini takviye etmek için Evren sanayi sitesinde bulunan oto tamircilerine akın etti.

Kışlık bakımların yapılmadığı takdirde sabah aracı çalıştırmada zorlanma görülebileceği gibi yakıtın da artacağına dikkat çeken Evren Sanayi Sitesi'nde oto tamircisi olan Salih Aslan, antifrizin araçların kışlık bakımı için yeterli olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

Aslan " Antifriz, yağ bakımı, lastik bakımları, balata bakımları ve buna benzer periyodik bakımların hepsi kış girişinde elden geçirilmesi gerekiyor. Sürücülerin kış aylarında rahat bir şekilde araçlarını kullanması için bu bakımların yapılması lazım. Sürücülere kış bakımlarını ertelememelerini tavsiye ederiz. Çünkü aşırı soğuk nedeniyle araçların antifriz olmayışı ve elektrik aksamından kaynaklı ya da tüplü araçların beyni donduğu için çalışmıyor.Araçların yağ ve antifrizlerinin mutlaka kontrol ettirilmesi gerekir. Bazı araçlarda yağ eksiltme durumu çok fazla görülmektedir. Araç sahiplerinin mutlaka yağ kontrollerini yaptırması gerekir. Yağ lambası işaret verdiği takdirde hemen sağa çekip aracı stop ettirmek lazım. Yoksa motor krank veya yatak sarar dediğimiz hadise gerçekleşmiş olur. Araç sahiplerinin bu konularda daha dikkatli olması gerekir.” dedi

Araçların kışlık bakımında için neler yapılmalı?

1- Antifriz kontrolü

2- Lastik diş derinliklerinin ve lastik havalarının kontrolü

3- Cam suyu ve silecek lastiklerinin kontrolü

4- Akü şarj durumu kontrolü

5- Fren ve debriyaj balatalarının kontrolü

6- Aydınlatma sistemi ve ampullerin kontrolü,

7- Araçta bulundurulması gereken malzemelerin (zincir, çekme halatı, takoz, yedek ampuller v.s.) kontrolü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49