Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Annesine karaciğerini verdi
Şanlıurfa Harran Üniversitesi ile Malatya İnönü Üniversitesi ortaklaşa yaptığı operasyonda Şanlıurfa’da ilk kez karaciğer naklinde sağlığına yeniden kavuşan 38 yaşındaki Emine Başıbeyaz ile ona organını veren kızı (19)) yaşındaki Melike Başıbeyez hastaneden taburcu oldu. 
Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Özgönül, Malatya İnönü üniversitesi Tıp Fakültesi doktorları ile birlikte Şanlıurfa’da ilk kez gerçekleştirilen Karaciğer organ nakli olan 8 çocuk annesi 38 yaşındaki Emine Başıbeyaz taburcu edildi. Kızı 19 yaşındaki Melike’den aldığı karaciğer ile yeniden hayata tutunan Anne ve kızının son kontrolleri yapıldı.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, taburcu olan anne ve kızı ziyaret etti. Tıp fakültesinde düzenlenen basın toplantısına Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, ameliyatı gerçekleştiren doktorlar ve Emine Başıbeyaz kızı ve eşi katıldı. Annesine karaciğerini vermekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Melike Başıbeyaz annesinin elini öptü. Melike Anneme canım feda ben annemsiz yaşayamam diye konuştu
Rektör Mutlu,“ Üniversitemizde bir ilk ve bu ilki başardığımız için ekip olarak gururluyuz. Hem karaciğeri veren hem de karaciğeri alan iki hastamızın da şu an sağlıkları çok iyi bir durumdadır. Önümüzdeki yıllarda biz diğer organ nakillerini gerçekleştirmek için de çalışma yapacağız. Organını annesine veren vefalı evlat Melike’yi ben tebrik ediyorum” dedi.
Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Karaciğer Nakli gerçekleştiren Doç. Dr. Abdullah Özgönül hastanede yapılan ilk ameliyat olma özelliğini taşıyan nakil operasyonunun başarılı geçtiği ve anne ile kızının sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Annesine karaciğerini veren 19 yaşındaki Melike Başıbeyaz, Annemin iyileştiğini görmek çok büyük bir mutluluk. Kendi sağlığımdan önce annemin sağlığını düşündüm. Annem iyileşsin iyi olsun başka bir şey istemiyorum. Şu an kendimi çok iyi hissediyorum. Hiç kimse organ bağışından korkmasın ben organımı verirken hiç korkmadım. Herkes organ bağışı yaparak fedakârlık göstermelidir. Anneme canım feda olsun"dedi.
Organ nakli ile hayata tutunan Anne Emine Başıbeyaz ise, kızım bana ciğerini verdi çok memnun ve çok mutlu oldum herkese böyle hayırlı evlatlar versin dedi.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49