Öne Çıkanlar Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor patates sosyal medya muzaffer

Bu haber kez okundu.

Ankara”da Urfa Gecesi
Ankara Şanlıurfalılar Derneği (ŞANDER) tarafından düzenlenen ve Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi ekibinin de sahne aldığı gecede, 2012 yılında Şanlıurfa için en çok çalışanlara ödül verildi.
Ankara’daki Urfa Gecesine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Milletvekilleri Seydi Eyyüboğlu, Yahya Akman,Mehmet Akyürek,Zeynep Karahan Uslu, Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba, Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, ve Osman Güzel Göz”ün yanı sıra Şanlıurfaspor Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Şimşek, Memursen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaytan ve çok sayı da Urfalı katıldı.
Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesinin Ankara’da Urfa rüzgarının estirdiği gecede Türk Halk Müziğinin Usta yorumcusu Şanlıurfalı sanatçı Mehmet Özbek, bir birinden güzel Türkülerini seslendirdi.
Türkülerin söylendiği, çiğ köftenin yoğrulduğu sıra gecesininde, üniversitede okuyan ve maddi durumu iyi olmayan Urfalı öğrenciler için burs toplandı. Ayrıca Şanlıurfa Belediyesi Ressamlarının iki yağlıboya eseri öğrencilere burs için açık artırma usulüyle satışa sunuldu. Tabloların açık artırım usulü satışından 20 bin lira burs toplanırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de AK Partinin Urfalı vekilleri olarak 20 bin lira burs sözü verdi.
Gecede konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfalıları tanımaktan büyük onur duyduğunu ve kendisini Şanlıurfalı olarak gördüğünü söyledi. Şanlıurfa'ya hizmetin bir "ibadet" olduğunu ifade eden Bakan Çelik, "Bu anlayış içerisinde milletvekili arkadaşlarımız, sorumluluk üstlenmiş valimiz başta olmak üzere bütün kamu görevlileriyle inanın iki yıldır gelişen ve geleceğin Türkiye’sinin bir kaç il üzerinde bina edileceği illerden bir il olacak Şanlıurfa'yı size hazırlamaya çalışıyoruz. Bölgenin yıldızı yapmaya hazırlanıyoruz." diye konuştu.
Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da Şanlıurfa’da yakalanan başarının yalnızca kendisine mal edilmesini istemediğini belirterek, “Biz bu başarıyı ortak akılla yakaladık. Sayın bakanımızın Şanlıurfa milletvekili olmasıyla birlikte müthiş bir uyum sağladık, ortak akılı yakaladık.Bu başarı yalnızca benim değil.Bu başarı çalışma arkadaşlarım, başkan yardımcılarım ve müdürlerim başta olmak üzere bütün Urfalıların katkısıyla yakalanmış bir başarıdır.” dedi.
Törende Bakan Çelik'e "2012 Yılının En İyi Bakanı", Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli'ye de Şanlıurfa’ya en çok hizmet edenler ödülü takdim edildi. Türk Halk Müziğinin Usta yorumcusu Şanlıurfalı sanatçı Mehmet Özbek de Türkülere verdiği emeği için ödüllendirildi.
SEÇİM ÇALIŞMALARINDA MEĞER BAKAN MIRRA İÇMEKTEN HASTANELİK OLMUŞ
Ayrıca Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba, Bakanı Faruk Çelik”e mırra takımı hediye etti.Bakan Çelik, mırra takımında mırra içmeyeceğini hatırlatarak seçim sürecinde rahatsızlanıp hastaneye kaldırılmasının nedenini açıkladı.Bakan Çelik”Seçim sürecinde sıkça geziyorduk.Gittiğim her yerde bana mırra ikram ettiler.Bir günde belki 40 mırra içmişim.İçmesen de olmuyor.Sonra bir baktım ki fenalaşmışım.Hemen hastaneye kaldırıldım.Onun için ben mırra içmiyorum artık.Gelenlere bu mırra takımıyla ikram ederim.Sayın Fakıbaba”ya teşekkür ediyorum”
Gece halaylar ve zılgıtlarla son buldu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49