Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Anadolu’yu Gümrük Birliğine Sokmak İçin Balo Projesini Başlattık
Şanlıurfa Hilton otelinde, Şanlıurfa il-ilçe Oda Borsaları Müşterek toplantısı düzenlendi. Türkiye Odalar ve borsalar genel başkanı  M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasıyla başlanan toplantıda Hisarcıklıoğlu genel seçimden ve borsadaki rekabetten bahsetti.
Toplantıya ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin , Şanlıurfa Ticaret Borsası Mehmet Kaya , Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Birecik t.s.o. ve ticaret ve sanayi odası katıldı. Konuşmayı yapan Türkiye Odalar ve borsalar genel başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu konuşmasında ilk etapta Oda başkanları arasındaki seçim ve seçimin öneminden bahsetti. Ardından yoğun bir rekabetin de olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu konuşmasına şöyle devam etti: ‘’ Ben il ilçeleri tek tek gezen ilk başkanım, İlk defa bütün il ve ilçeleri gezen bir başkan olarak gittiğim her yerde, daha önceki odalar birliği başkanlarının yapamadığı temaslarda bulunduk. 12 yılda çok yol kattettik. 365 oda ve borsa birliği kurduk, önceden mekan olmadan hizmet vermek mümkün değildi. 233 Oda borsası binası hizmete girdi. Alt yapı kalite hizmetleriye halka hizmet götürülmez, bunun yanında halka hizmet vermeliyiz. Biz üyemize 5 yıldızlı odalarda hizmet veriyoruz. Toplamda, Avrupa standartlarında  131 odamız bulunuyor. 355 oda ve borsamız ingilizce konuşabiliyor, ilgiltere’deki odalarla irtibata geçip iş yapabiliyor. Proje yapabilen oda ve borsa haline geldik. 12 yıl önce Şanlıurfa Ticaret Odası proje üretemiyordu, ama bugün teknoloji ortamında hizmet veriyor. 8 bakanlığını işini yerinde yapıyoruz bu da çalışmalarımızın kanıtıdır.
Girişimcilik, 81 ilde kadın ve genç girişimciler kurulunu kurduk, kredi garanti fonu kurarak girişimcilerimizin iş yapmasını sağlıyoruz, Keyif istemeden artık üyelerimiz kredi çekebiliyor. 27 banka bu üyelere kredi verebiliyor. Ayrıca bankalar danışmanlık hizmeti de verebiliyor. Üyelerimize her türlü desteği sağlıyoruz. Bugüne kadar Şanlıurfa’da kurslarımız sonucunda 1000 kişiye istihdam sağladık. İstihdam ettiğimiz her kişiden 19,5 oranında vergi düşürdük. 100 milyon lira koyarak, 300 milyonluk yatırım yaptık. Sonuçta gümrük kapıları modern halini aldı, yurt dışına giriş çıkışlarımız arttı, imajımız ve gelirimiz arttı. Devlete bize bu hizmetler  için verdiği imkanlardan dolayı hem devlet, hem devletimizin cebine para girdi. Anadolu’yu gümrük birliğine sokmak için balo projesini başlattık. Bugün Türkiye karayolları, ABD karayollarından sonra dünya ikincisi haline geldi. Yurt dışındaki iş adamlarımıza eleman yetiştirmek, Türkiye’nin refah düzeyini artırmak ve gençlerde girişimciliği artırmak için TOBB-Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’ni kurduk. Diye Konuştu.toplantı hatıra fotoğrafıyla sona erdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49