Öne Çıkanlar buyuksehır Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı Başkan Kuş sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Anadoluaraplari’ndn  Atilla’ya Yapılan Saldırıyı Kınıma
Ceylanpınar(rasulayn) Hz Ömer zamanında İslam ordularınca fethedilen ve Araplarca iskan edilen bir bölgedir. Daha Türkler Anadolu’ya gelmeden önce Bizansın elinden alınan bu şehir 1400 yıldır Arapların yaşadığı Ebu Turab el Mütenebi gibi Arap Edebiyatının büyük ustasının yaşadığı Hamdaniler gibi Arap hanedanlığının bir dönem başkentliğini yapmış Şam kadar Bağdat kadar Arap olan bir şehirdir. İslam’ın Müslümanlar arasına koyduğu kardeşlik bağlarından dolayı bölgeye doğru meydana gelen Kürt göçü Araplar için bir sıkıntı olarak algılanmadı. Ancak Kürt siyasal hareketinin gittikçe radikalleşmesi ve bölgede hegemonya kurma amacına yönelmesi bu ilçemizi gittikçe germekte ve halk arasında çatışmalara sebebiyet vermektedir. Kürt siyasal hareketinin Suriye’deki savaşa müdahil olması ile Ceylanpınar Kürt siyasal hareketi için bir askeri harekât noktasına dönüşmüştür. Ceylanpınar’daki seçimleri ak partinin kazanması ve sonrasında meydana getirilen gerginlik bu askeri amaçların ne kadar ciddi ve bölgede yaşayan halkların barışını tehdit etmeye başladığını göstermiştir. Sayın Menderes Atilla’ya yapılan bu saldırının bu gerginliğin ve bölge üzerinde estirilen tehdidin boyutunu gözler önüne sermektedir. Menderes Atilla’nın şahsında bu saldırı bölge Araplarına yapılmıştır. Bu Arapların sindirilmesi yâda binlerce yıldır yaşadıkları bölgeden sürülmeleri için yapılan girişimin bir parçasıdır sadece. Suriye de ve sınır bölgelerimizde meydana gelen demografik hareketlenme ve bilinçli şekilde yükseltilen gerilim binlerce yıldır kardeşçe ve beraberce yaşayan Arap ve Kürt halkaların iyiliğine hizmet etmemektedir.  Bu saldırı ve yükseltilen gerilime karşı başta Kürtler olmak üzere tüm halkların sağduyulu hareket etmesi atılan adımların ilerde çok büyük bedellere neden olacağının görülmesi gerekmektedir. Binlerce yıldır bölgede oluşan barış ve kardeşlik kültürünü bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Dün meydana gelen saldırıda bir can kaybının olmaması en büyük tesellimizdir. Başta Sayın Menderes Atilla ve onun şahsında sağduyulu tüm Ceylanpınarlılara(Rasulayn) geçmiş olsun dileklerimizi iletir, yaralılara acil şifalar dileriz. Bu saldırıyı yapanları lanetliyoruz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49