Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde getirildi boks mıllı bırlık ve kardeslık restore

Bu haber kez okundu.

Anadolu Gençlik Derneğinden  Efendimizi Sevmek
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği Suruç temsilciliği tarafından Vali Ziya ÇOKER İlkokulu Konferans Salonu'nda 'Efendimizi Sahabe Gibi Sevmek' başlıklı bir program düzenlendi.
 
Ahmet Bican Camii İmam-Hatibi Mehmet KOÇ Hoca’nın Kurani Kerim Tilavetiyle başlayan programda Anadolu Gençlik Dernegi Suruç İlçe Başkanı İsmail YILDIZ bir konuşma yaparak amaçlarının gençlere Peygamber ve Sahabe Sevgisini  aşılamak ve günümüz gençlerini  kötü alışkanlıklardan korumak olduğunu söyledi.
 
Program Sahabeler ile ilgili hazırlanmış sinevizyon gösterimi ile devam ederken gecede katılımcıların duygusal  olarak hüzünlenmeleri dikkat çekti.
 
Ardından programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı- Yazar ve çeşitli tvlerde program yapan Muhammed Emin YILDIRIM Hoca Sahabelerin Peygamber Efendimize besledikleri derin sevgiyi Asr-ı Saadetten yaşanmış tablolarla anlattı.Yıldırım konuşmasında Efendimizi sevmenin aslında kolay bir şey olmadığını İlahi ve şiirlerde Efendimizi sevmekle işin bitmeyeceğini sahabelerin hayatlarından kesitlerle nasıl sevmemiz gerektiği üzerinde durdu. Sahabelerin evlerinde sadece peygamberimizin konuşulduğu ve sahabelerin çocuklarına Efendimizi anlatıklarını söyledi.21 yüzyılda biz Müslümanların evlerinde de peygamberimizin anlatılması gerektiğini  Suffa Mektebinin her evde kurulması gerektiğini  söyledi. Sinema, futbol , mal mülk, para, dedikodu evimizden çıkmadığı için sorunlarımız bitmiyor. Kurtuluşumuzun Peygamberimizi Sahabe gibi sevmemizle mümkün olacağını söyledi. Program dağıtılan hediyelerle devam etti.
 
Gecede Sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra yoğun bir katılım vardı. Gecenin kapanış duasını  Muhammed Emin YILDIRIM Hoca yaparak Anadolu Gençlik Dernegi Suruç Temsilciliginin açtığı Kitap Standında kitaplarını okurlarına imzalayarak program bitti.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49