Öne Çıkanlar Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Alt Yapısı Hiç Düzene Girmedi
Şanlıurfa merkeze 1 km. uzaklıktaki Mehmetçik mahallesi alt yapı olmadığı için lağım ve çamurdan geçilemeyecek duruma geldi.
Şanlıurfa merkeze bağlı ve şehir merkezine 1 km. uzaklıktaki Mehmetçik mahallesi alt yapı sorunlarıyla mücadele etmeye devam ediyor. İmar projesinin olmadığı mahallede kötü koku ve lağımlardan dolayı oluşan sivrisinekler çeşitli hastalıklara yol açıyor. Mahallede son zamanlarda hastalık çeşitlerinin arttığını belirten mahalle sakinlerinden biri “ Mahallemizin her tarafı pislik içinde, lağımdan geçilmiyor, artık belediyenin bu sorunumuza bir çözüm bulması lazım.” Dedi. 1999 yılında imar projesinin belediyeye sunulduğu ancak henüz bir cevap alınmadığı mahallede mahalle sakinleri belediyenin bu sorunlarına çözüm getirmesini bekliyor. Yolların bozuk olduğu, alt yapının olmadığı ve çevre kirliliğinin had safhada olduğu 70 hanelik mahallede her evin önünde lağım bulmak mümkün.
Bu lağımların hastalıklara yol açtığı mahallenin en büyük sorunu alt yapı sorunu ve buna bağlı olarak hastalıkların artması. Mahalledeki bu sorunları dile getiren ve belediyeden bir çözüm bulmasını bekleyen mahalle muhtarı Hanefi Ağır “ 3 dönemdir bu mahallede muhtarım. Mahallemde alt yapıdan başka hiçbir sorun yok. Ki alt yapı da en büyük sorundur. 1999 yılından beri belediyeye sunmuş olduğumuz imar ve alt yapı projesi hala sonuç vermiş değil. Mahallemde yollar dar ve bozuk, lağım sular akıyor, sokak ortaları hep çamur ve çocuklarımız sürekli olarak bu çamurlarda oynamak zorunda kalıyor ve bunun sonucunda çocuklarımız hastalanıyor. Sokaklarımız pis kokudan geçilmiyor. Belediyenin bu sorunumuza artık bir çözüm getirmesini bekliyoruz.” dedi.
Ziyaret ettiğimiz Mehmetçik mahallesi, şehir merkezine 1 km. uzaklıkta olmasına rağmen belediye otobüsleri gelmiyor. 4 katlı kuran kursunun bulunduğu mahallede alt yapı sorunlarından başka bir sorun yok ancak mahalleli “alt yapı olmayınca bütün dengeler alt üst oluyor.” Dedi. Ayrıca muhtarlarından da memnun olduklarını belirten mahalle sakinleri “ muhtarımız elinden geldiğince bizim için çalışıyor ancak bu sadece onun yapabileceği bir iş değil, belediyenin yardım etmesi lazım. Böyle pislik içinde yaşamaktan gerçekten bıktık. Belediyenin artık bu halimizi görmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49