Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Başkan Beyazgül 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Alışverişte mağdur olmayın
Hayvan pazarında oluşan yoğunluk sonucu, kurbanlık satıcıları, sahte para ve sahte çeklere karşı uyarılırken, kurbanlıkların kaybolmaması için, kurbanlıkların işaretlenmesi önerildi.
 
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, hayvan pazarında başlattığı uygulamayla, kurbanlık satıcılarının, hırsızlık ve sahte paralara karşı tedbirli olmasını istedi. Toplum Destekli Polis tarafından, kurbanlık satıcılarına el broşürleri dağıtıldı.
 
Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, kurbanlık satıcılarına yaptığı uyarılarda;
 
1-Büyükbaş hayvanlara küpe takılmak suretiyle, küçükbaş hayvanların ise boyanmak suretiyle işaretlenmeli ve hırsızlık olaylarında hayvanların takibi kolaylaştırılmalı
 
2-Ahır ve ağıllarda fiziki tedbirler artırılmalı, ahır ve ağılların duvarlarının gözden geçirilerek, sağlamlığı kontrol edilmeli
 
3-Çoğu hayvan hırsızlığı olaylarında çoban köpekleri zehirlenerek veya diğer şekillerde öldürülmektedir. Bu nedenle zehirlenerek, köpek öldürülmesi olayların muhtemel habercisi olabilir.
 
4-Ahır ve ağılların güvenliği için görevlendirilen özel güvenlik görevlisi ve bekçilerin güvenilir kişiler olmasına özen gösterilmelidir.
 
Polis, kurbanlık satıcılarını hırsızlara karşı bu şekilde uyarırken, sahte para ve sahte çeklere karşı da dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.
 
Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, hayvan pazarında, kurbanlık satıcılarıyla tedbirleri konuşurken, “sahte para ve sahte çeklerin mağduru olmayın” uyarısını yaptı.
 
Kendisini resmi görevli olarak veya herhangi bir unvan kullanarak ya da toplumda tanınmış birinin ismini vererek, veresiye alışveriş yapmak ya da borç para isteyen kişilere itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen polis, alışverişlerinizde tanımadığınız kişilerden almış olduğunuz çek ve senetlerin çalıntı olabileceğini göz önünde bulundurarak, ilgili bankalardan teyit edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
 
Dolandırıcıların tatlı bir dili olduğuna da vurgu yapan polis, kimsenin tatlı diline adlanılmaması gerektiğini savunarak, bu tür insanlara karşı uyanık olunmasını istedi.
 
Alışverişlerde dövizin tercih edilmemesi gerektiğini savunan polis, mümkün olduğunca Türk parasıyla alışveriş yapılmasını istedi. Sahte para veren kişilerin polise ihbar edilmesi gerektiğini de aktaran polis, bütün uyarıları yaptıktan sonra, kurbanlık satıcılarına kolaylıklar dileyerek, hayvan pazarından ayrıldı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49