Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı Başkan Beyazgül sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Aktar pazarı eskisi gibi rağbet görmüyor
Şanlıurfa’da bitkisel ilaç satarak, vatandaşların doktorlarda bulamadığı şifayı bulmalarına yardımcı olan esnaflar, satışlardan memnun olmadıklarını söyledi.
 
Aktarlık yaparak, bitkisel ilaçları vatandaşlarla buluşturan esnaflar, binlerce bitkisel ilaç çeşidi sattıklarını söylerken, sattıkları ilaçların büyük bir kısmının Şanlıurfa’da yetişmeyen bitkilerden oluştuğunu söyledi.
 
Ulaşılması zor olan bitkilerin fiyatının yüksek olduğunu söyleyen esnaflar, çoğu vatandaşın doktorlarda bulamadığı şifayı bitkisel ilaçlarda bulduğunu kaydetti.
 
Başta çevre iller olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde yetişen bitkilerin satıldığını aktaran aktar Musa Güler, “Şanlıurfa’da deniz yok ama deniz altından çıkan şifa kaynakları bile satılıyor. Biz burada sadece Şanlıurfa’da yetişen bitkileri değil, Türkiye’nin her noktasında yetişen ve şifa olan tüm bitkileri satıyoruz. Vatandaşlarımız, hastane ve doktorlarda bulamadığı ilacı ve şifayı burada bulabiliyor. Ayrıca sadece Şanlıurfalılar değil, Şanlıurfa’ya gezmeye gelenler de bitkisel ilaçlara rağbet gösteriyor ancak, bitkisel ilaç satışları eskiye oranla düştü” dedi.
 
Aktarlar pazarı olarak bilinen pazarda onlarca dükkanda bitkisel ilaçlar satılıyor. Başta deniz altından çıkan şifa kaynağı taşlar olmak üzere, diğer illerde yetişen bitkisel şifa kaynakları da müşterilere ulaşıyor. Aktarlığın da zor bir meslek olduğunu söyleyen aktar Güler, ilaçları bulmakta zorlandıklarını ve bu ilaçları temin etmenin yanında lojistiğin de sorun olduğunu söyledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49