Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Akşamları bir başka güzel!
Şanlıurfa turizminin önemli merkezi ve kutsallığıyla bilinen Balıklıgöl’de, akşam saatlerine doğru gün batımında oluşan manzarada daha büyük kalabalıklar oluşuyor.
 
Hz. İbrahim’in ateşe atılmak istendiği yer olarak belirtilen Balıklıgöl, gündüzleri hava sıcaklığı nedeniyle fazla ziyaretçi ağırlamazken, akşam saatlerine doğru, yerleşkede kalabalık artıyor.
 
İnanç turizminin önemli merkezlerinden biri olan Şanlıurfa’da bulunan Balıklıgöl, Eyyüp Peygamber sabır makamı ve Eyyüp Nebi yerli ve yabancı turistlerle tarafından büyük ilgi görürken, özellikle akşam saatlerinde ortaya çıkan güzel manzara daha da dikkat çekiyor.
 
Balıklıgöl’de aydınlatma sistemleri ve güneş ışınlarının yansımasıyla gölde ayrı bir güzellik olurken, yerleşkeye gelen kişiler, genellikle manzarayı seyretmekle yetiniyor.
 
Balıklıgöl, hafta sonu günlerinde yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrarken, gündüzleri hava sıcaklığı nedeniyle kalabalık az olurken, akşam saatlerine doğru havanın serinlemesiyle birlikte büyük kalabalık yaşandı.
 
Kutsal makamları ziyaret eden vatandaşlar, Balıklıgöl’deki balıklara yem atarken, öte yandan yakınları için dua etti. İl dışından gelen kişiler, Balıklıgöl’ü ziyaret ettikten sonra yerleşkede bulunan hediyelik eşya satıcılarında yoğunluk oluşturdu.
 
Hediyelik malzeme satıcılığı yapan esnaflar da bu anlamda memnun olurken, turistler, Balıklıgöl’ün manzarasına hayran kaldıklarını belirtti. Ailesi ile birlikte Bursa’dan geldiklerini söyleyen Ahmet Öztemel, “aslen Şanlıurfalıyım ama ilk kez geliyorum. Sürekli medya aracılığıyla gördüğüm memleketimi ilk kez görme fırsatı buldum. Ailemle birlikte buraya gezmek için geldik. Gerçekten de çok güzel bir şehir, inanç merkezleriyle olsun, eski yapısıyla olsun, insanı kendine çeken bir şehir. Özellikle akşam saatlerinde ışıkların suya yansımasıyla oluşan güzel manzara, insanı büyülüyor. Keşke her zaman fırsatımız olsa da gelebilsek” diye konuştu.
 
Balıklıgöl’e yapılan yatırımların da sevindirici olduğunu söyleyen vatandaşlar, turizmin önemli merkezlerinden olan Balıklıgöl’ün çok değerli olduğunu hatırlattı. Balıklara da gerekli özenin gösterilmesi gerektiğini söyleyen bir vatandaş, yaz aylarında meydana gelen balık ölümlerini anımsattı.
 
Balık ölümlerinin olmaması için belli günlerde yem satışları yasağının devam ettirilmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “sonuç itibariyle böyle bir mekan başka hiçbir yerde yok. Dünyada sadece doğal akvaryum, Şanlıurfa’da var. Bu nedenle gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekiyor. Hatırlanacağı üzere yaz aylarında toplu balık ölümleri gerçekleşmişti.
 
Bunun tekrarlanmaması için gerek temizlik işlemleri, gerekse de yem verme konusunda hassas davranılmalı. Belediyeler, gölde sürekli temizlik yapmalı ve bu yem satış yasağının da sürdürülmesi gerekiyor. Bir tane daha Balıklıgöl yok” dedi.
 
Balıklıgöl’ün yanı sıra, hafta sonu günlerinde Eyyüp Peygamber sabır makamı ve parklarda da büyük yoğunluk yaşandı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49