Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Akrabalarından Haber Alamıyorlar
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Şanlıurfa’ya sığınan Suriyelilerin çocukları gelecek endişesi yaşıyor.
 
3 yıldan beri iç savaşın devam ettiği Suriye’den kaçarak, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Hatay gibi illere sığınan mülteciler, zorlu yaşamın yanında çocukları için endişeleniyor. Mülteci olarak yaşadıkları Türkiye’de iyi bir geleceklerinin olmayacağını söyleyen mülteciler, savaşın bir an önce bitmesini ve ülkelerine dönmek istediklerini söyledi. Kış aylarının zor şartları altında yaşam mücadelesi veren Suriyeli çocukları Türkiye’de başta eğitim olmak üzere birçok konuda zorluk yaşıyor. AKRABALARINDAN HABER ALAMIYORLAR Türkiye’ye sığınan mültecilerin geride kalan ailelerinin hala Suriye'de savaşın içinde yaşamını sürdürdüğünü anlatarak, Suriye'den kaçanların ailelerinden sağlıklı haber alamadıklarını söyledi. Çoğu akrabalarını savaşta kaybettiklerini söyleyen mülteciler, bu korku nedeniyle ülkelerine dönemediklerini ama burada da iyi bir geleceklerinin olmayacağını söyledi. Suriye’den kaçtıktan sonra hiçbir şekilde akrabalarından haber alamadıklarını söyleyen Suriyeliler, akrabalarını merak ettiklerini ve olumsuz şartlarını bir an önce sona ermesini istediklerini söyledi.
 
Suriye’den yara alıp, Türkiye’ye kaçtıktan sonra yaşamını yitiren akrabalarının da olduğunu söyleyen Suriyeliler, çoğu akrabalarının mezarının Türkiye’de olduğunu söyledi. Suriye’den kaçarak, canlarını kurtardıklarını ancak, mesleklerini, yaşamlarını kaybettiklerini belirten Suriyeliler, çoğu kişinin Suriye’de öğretmen olduğunu ama burada tamirci veya lokantacı olduğu söyledi.
 
Çadırkentte kalmayarak, imkanları dahilinde kenar mahallelerde ev kiralayarak, yaşayan Suriyeliler, öte yandan maddi sıkıntılar çektiğini de söyledi. Dilenen Suriyelilerin de olduğunu hatırlatan Suriyeliler, dilenenlerin kendi ülkelerinde de aynı şekilde dilendiğini söyleyerek, içinde asil ailelerin de olduğunu söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48