Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Akraba Aileler Barıştı
Şanlıurfa’da arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada bir kadının öldürülmesiyle aynı aşirete mensup iki aile arasında başlayan kan davası barışla sonuçlandı. Akraba olan husumetli aileler birbirleriyle el sıkışıp barışarak aralarındaki husumete son verdi.
 
Şanlıurfa’nın merkeze bağlı Esemkulu köyünde yaşayan Rışvanlı aşiretine mensup Öncel ailesi ile Çiftçi ailesi arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden 5 ay önce çıkan tartışmada bir kadının öldürülmesiyle kan davası başladı. Aynı aşirete mensup iki aile arasındaki kan davasının sona erdirilmesi için devreye Rışvanlı Derneği Genel Başkanı İbrahim Halil Aslan ile Rışvanlı aşiretinden olan Kahta Belediye Başkanı Yusuf Tunalı ile Akziyaret jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Engin Taş girdi.Yapılan görüşmeler sonucunda Öncel ve Çiftçi ailelerinin ileri gelenleri barışa ikna edildi.
 
Tarafların barışa ikna edilmesinin ardından bu gün Rışvanlılar Dernek binasında barış töreni düzenlendi.Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Jandarma  Komutanı Albay Emin Dursun, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Tunalı, Rışvanlı Derneği Genel Başkanı İbrahim Halil Aslan, Yönetim kurulu üyeleri, aşiret mensupları ile husumetli ailelerin fertleri katıldı.
 
Okunan barış duasının ardından Çiftçi ailesinin ileri gelenlerinden Mahsun Çiftçi ile Öncel ailesinin ileri geleni hacı Ömer Çiftçi birbirleriyle el sıkışarak barışmalarının ardından aynı aşirete mensup  iki ailenin diğer fertleride bir birleriyle el sıkışarak 5 ay önce aralarında başlayan kan davasına son verdiler.
 
Barış töreninde bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç” Hem üzülüyoruz hem seviniyoruz. Üzülüyoruz niye bu kadar öfkeleniyoruz diye seviniyoruz Allah’a şükürler olsun dalga dalga aydınlanma var.Her ay her hafta bir barışla bir araya geliyoruz. Dünyanın her yerinde menfaat çekişmesi var fakat bizdeki gukat var mahkeme varibi kimse birbirini öldürmüyor. Avukat var mahkeme var çözüm buralarda” dedi.
 
Cehaletin insanları birbirine düşürdüğünü, vatandaşlardan öfkelerini kontrol etmelerini isteyen Şanlıurfa Valisi kan davalarının baş sebebinin büyükler olduğunu söyledi.2 yıldan bu yana Şanlıurfa’da vali olarak görev yaptığını anlatan Celalettin Güvenç “ 4 kadın bir biriket için öldürüldü. 30 dönüm için insanlar birbirini öldürdü sonrada devlet öldürdü diyorlar devlet adam öldürmez onlar eskide kaldı Ameliyatta ölen hasta için kan parası isteniliyor. Bunun  için doktorlar kaçıyor buralardan bir dönem karanlık dönemdi bilek küveti vardı.Karanlık dönem bitti.kimse bileğine güvenmesin kimseyi ezdirmeyiz kimse benim aşiretim büyük ailem büyük demesin onlar bitti her kes kırmızı ışığa uyacak çocuklar kan davaları ile uğraşmasın güzel okullarla uğraşsın, ekonomi ile uğraşsın öfkemize yenilmeyeceğiz silaha davranmayacağız” dedi.
 
Vali Güvenç konuşmasının ardından iki ailenin barışmasına büyük katkı sunan Akziyaret nahiyesi jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Engin Taş’a bir plaket verdi. Barış törenine katılanlara barış yemeği olarak kebap ikram edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49