Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Akıbeti Ne Olacak!
Suruç Devlet Hastanesinin daha önce hizmet verdiği bina kaderine terkedildi. 2 yılda tamamlanan yeni binada hizmet vermeye başlayan hastane, eski binayı öylece bıraktı. Harabeye dönüşen binada herhangi bir güvenlik önemli alınmazken tehlike saçtığı görüldü.
 
Devlet malı binaların bu şekilde işlevsiz bir hale gelmesi vatandaşları tedirgin ederken her hangi bir hizmete açılmaması da tepkilere neden oluyor. Özellikle metruk binanın madde bağımlılarının meskeni haline geldiği bilinirken, ateş yakıp çevrede bulunan dükkânlara da ara ara zarar verdiği iddia ediliyor.
 
Suruç Devlet Hastanesinin eski binasına sürekli madde bağımlılarının girmesi çevrede yaşayan mahalle sakinlerini de korkuturken, aileler çocuklarını dışarı çıkarmadıklarını kaydettiler.
 
Uzun süredir boş bir şekilde bırakılan büyük binanın camlarının hepsinin kırıldığı görülürken, duvarlarına spreyle yazılar yazıldığı da görüldü. Tavanların döküldüğü binada ışıklandırmaların kırılıp yerlerde olduğu ve duvarların yıpranarak döküldüğü görüntülere yansıdı. Madde bağımlılarının yanı sıra binada meydana gelen yıpranma ve hasarların tehlike oluşturduğu ve herhangi bir sarsıntıda yıkılma korkusu vatandaşları tedirgin ediyor.
 
‘’Madde Bağımlıları Kol Geziyor’’
 
Mahalledeki vatandaşların iddialarına göre eski devlet hastanesi binası hırsızların ve madde bağımların uğrak yeri haline geldiği belirtiliyor. Vatandaşlar; şuanda ki durum içler acısı, özellikle akşam saatlerinde madde bağımlıları ve hırsızlar elini kolunu sallayarak içeri girip çıkıp duruyorlar. Durumdan rahatsızlık duyuyoruz ve bir an önce yetkililerden bu duruma el atmalarını talep ediyoruz’’ ifadelerini kullandılar.
 
‘’Vali Erin İncelemelerde Bulunmuştu’’
 
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, eski Suruç Devlet Hastanesi binasında eski Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ferhat Sinanoğlu ile birlikte incelemelerde bulunarak çalışmalar başlatacaktı.
Yeni Devlet Hastanesinin yapılması nedeniyle boşta kalan binanın Şanlıurfa genelinde ihtiyaç duyulan Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) olarak hizmet vermesi için tadilat başlatılsa da yarım kaldı ve kaderine terkedildi.
 
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa merkezde yapılacak AMATEM’in proje, ihale, inşaat ve tefrişat çalışmalarının bir buçuk yıl kadar süreceğini, bu merkez tamamlanana kadar vatandaşların yataklı tedavi için başka illere gitmek yerine Suruç eski devlet hastanesi binasında hizmet vermeye başlayacak olan Yataklı AMATEM’e yönlendirileceğini, hastane binasının bu amaçla hizmet verecek şekilde tadilat çalışmalarına başladıklarını ve kısa süre sonra hizmete sunacaklarını ifade etmişti.
 
Bugüne baktığımızda kent merkezinde ki AMATEM’in açılmadığı görülürken, Suruç Devlet Hastanesi eski binasının daha önceden yapılması hayali de tamamen ortadan kalktı. Yetkililerin bu metruk binayı ne amaçla kullanacağı bilinmezken vatandaşlar biran önce bir çözüm bulunması gerektiğini savundular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49