Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Akçakale'de DEDAŞ Personelleri Rehin Alındı
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Kanlı mahallesinde çiftçiler ekinlerin kurudukları gerekçesiyle Akçakale Suruç yolunu trafiğe kapattı. Çiftçiler İki  DEDAŞ personelini rehin aldı.
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Kanlı mahallesinde çiftçiler elektriklerin sürekli kesilmesi üzerine Akçakale - Suruç yolunu araçlarla trafiğe kapattı. İddiaya göre Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Kanlı köyü yolunda DEDAŞ  iki arıza teknik personellerinin boş arazilerdeki elektrik kablolarını kontrolü için gittikleri ve köylülerin bir haftadır elektrikleri olmadığı için köylüler yolu kapattı. olay yerine Jandarma intikal etti.  Yolu kapatan çiftçiler Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat'ın araya girmesiyle yol trafiğe açıldı. Rehin alınan DEDAŞ çalışanları serbest bırakıldı.
Gündaş köyünden Halil Gergin yaptığı açıklamada, geçen yıldan beri elektriklerin düzgün gelmediğinden ekinlerin kuruduğunu belirten Gergin, " Elektriklerimiz kesik diye mi ekinlerimiz kurudu bunlar milli servet kimse bizim halime bakmıyor. Devlet bizimle ilgilenmiyor, ekinler kuruduktan sonra biz ne yapacağız geçen yıl bizim pamuklarımız kurudu, darılarımız kurudu şunda benim çocuklarım aç ne yapacağım ben hırsızlık mı yapacağım bu ekinler milli servet benim elimde giderse millet hırsızlık yapara zaten köylerde hırsızlık artı,  devlet elektriklere bir çare bulsun "dedi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48