Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

AK Partiyle bir ilişkilimiz yok
Osmanlı Ocakları İl Başkanı Serkan Demirkol; “Osmanlı Ocakları Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak kendi bünyemizde Osmanlıca kursları açtık çok ciddi bir katılım var. Bu eğitimi daha çok yaygınlaştıracağız. Tarih dersleri de vereceğiz, genellikle bilinen tarih değil de bilinmeyen tarihi daha çok yaymayı hedefliyoruz” dedi.
Osmanlı Ocakları Haliliye Şubesi, Yönetim kurulu toplantısının ikincisini Karaköprü uygulama otelinde gerçekleştirdi.
Karaköprü uygulama otelinde gerçekleştirilen toplantıya Osmanlı Ocakları İl Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri misafir olarak katıldı.
Toplantıda gazetemize açıklamada bulunan Osmanlı Ocakları İl Başkanı Serkan Demirkol şunları kaydetti;
 “Osmanlı Ocakları olarak amacımız Osmanlı kültürünü, medeniyetini yaymak. Bunları gelecek nesillere batmış olan bir devlet değil de şuanda kurtarılmış bir devlet olarak gelecek nesillere bırakmaktır.”
Demirkol, “Osmanlı cihana hükmetmiş bir imparatorluktur, faaliyetlerimizin öncelik kısmı Osmanlıcayı yaymak, tarihimizi okumak atalarımızın neler yaptığını ne eziyetlerden geçtiğini ne külfetlere katlandığını ve bize ne miras kazandırdığını öğrenmek. Öğrendikten sonra bunlardan ders çıkararak gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmaktır. Kendi bünyemizde Osmanlıca kursları açtık çok ciddi bir katılım var. Bu eğitimi daha çok yaygınlaştıracağız. Tarih dersleri de vereceğiz genellikle bilinen tarih değil de bilinmeyen tarihi daha çok yaymayı hedefliyoruz” dedi.
AK Partiyle bir ilişkilimiz yok
AK Parti ve diğer partilerle hiçbir şekilde bağlarının olmadığını belirten Demirkol, “Osmanlıyı dil olarak öğrenmesini sağlayan bir partiye tabi ki bizlerde destekleriz. Bu anlamda Osmanlıca derslerinin okullarda verilmesini destekliyoruz” dedi.
Kalkan; “Çok olumlu tepkiler alıyoruz”
Osmanlı Ocakları Haliliye Şube Başkanı İsmail Kalkan ise şunları söyledi;
 “Öncelikle İl Başkanımızın toplantımıza katılımlarından dolayı yönetim kurulum adına teşekkürlerimi iletiyorum. Osmanlının kültürünü, medeniyetini, yaşayışı yaymak adına arkadaşlarımızla beraber yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçtiğimiz haftalarda önceliğimiz Şanlıurfamızın değerleri olan basın camiamıza ziyaretlerde bulunduk.Çok olumlu tepkiler alıyoruz, halkımızdan yoğun bir katılım var bizlere bu anlamda bizlere gösterilen bu ilgiden dolayı herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49