Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sosyal medya sırnek sırrın

Bu haber kez okundu.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı, Filistin halkına saldırısını ve ABD'nin Kudüs kararını kınadı

İsrail'in Filistin'de yaptığı saldırılar AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı önünde düzenlenen basın açıklaması ile kınandı.

AK Parti il teşkilatı ve vatandaşlar; İsrail askerlerinin Kudüs’te ABD Büyükelçiliği'nin açılışını protesto eden Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği katliamı ortak bir sesle kınamak için parti önünde İl Başkan Vekili Bahattin Yıldız öncülüğünde bir araya geldi.

Grup adına basın açıklaması metnini okuyan Başkan Vekili Yıldız, ABD'nin Kudüs kararını tanımadıklarını belirterek, "İsrail’in, şu ana kadar 55 Filistinli kardeşimizin şehadeti ve yüzlerce masum kardeşimizin yaralanmasıyla sonuçlanan eylemlerini lanetliyoruz" dedi.

Yapılanların bir soykırım olduğunu belirten Yıldız, Birleşmiş Milletlere şu sözlerle seslendi:

"Müslümanların, Hristiyanların ve Musevilerin kendi dini ve tarihi hafızalarını muhafaza ettiği Kudüs’te, bu dengenin bozulması çok daha büyük sorunları tetikleme potansiyeline sahiptir. Bu tehlikenin bilincinde olduğunu düşündüğümüz uluslararası arenayı ve Birleşmiş Milletleri zaman kaybetmeksizin bir kez daha harekete geçmeye çağırıyoruz.

Türkiye, bu hukuksuzluğa karşı, dönem başkanı olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler gibi uluslararası platformlarda ve ikili temaslar vesilesiyle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.

Bir kez daha güçlü bir şekilde haykırmaktayız ki: ‘‘İsrail dünyanın gözü önünde apaçık bir soykırım gerçekleştirmektedir. Buna asla sessiz kalmayacağız. Kudüs Müslümanların kırmızıçizgisi, insanlığın kadim silüeti, bağımsız Filistin Devleti’nin başkentidir. Filistin ve Filistinliler asla yalnız değildir. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde mazlumun yanında durmaya, hakkın, adaletin ve vicdanın yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir.’’

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49