Öne Çıkanlar Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Karaköprüde sıkışmalı kaza 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Ailenin ikinci çocuğuydu; askerlik dönüşü evlenecekti
Şırnak’ta 17 yıl önce askerlik görevi sırasında şehit olan Mustafa Kerpiç’in annesi, daha fazla ocağa ateş düşmemesi için çözüm sürecinin devam etmesini istedi.
 
Şanlıurfa’da oğlunu askerlik görevi sırasında kaybeden aile, 17 yıl önce evlerine ateş düştüğünü ve 17 yıl önce yaşanan acının hala yaşandığını söyledi. 20 Yaşındaki oğlunu kaybetmenin acısının tarif edilemez olduğunu dile getiren anne Zeliha Kerpiç, “bizim ve bizim gibi binlerce ailenin evine ateş düştü, çok şükür ki son bir yılda kimsenin evine ateş düşmedi, bu sürecin devam etmesi için her iki tarafın da gerekli adımları atması gerekiyor” dedi. Oğlunu askerliğe gönderirken, oğlunun 20 yaşında olduğunu anımsatan anne Kerpiç, 17 yıl önce oğlunu kaybettiklerini ve acının hala tazeliğini koruduğunu söyleyerek, başka şehit haberleri duymamak için tarafların süreç için bütün çabayı sarf etmesini istedi. Son bir yıl içerisinde ne asker, ne de gerilla cenazesi gelmediğini hatırlatan Kerpiç, barış sürecinin önemine değinerek, “ben oğlumu 20 yaşında askere gönderdim, bana cenazesi geldi. 20 yaşındaki bir oğlumu kaybettim, bundan daha büyük bir acı olamaz. Benim gibi, binlerce ailenin ocağına ateş düştü, yıllar boyu bu çatışmalar devam etti. Son bir yıldır, artık ne asker ne de gerilla cenazesi haberini almıyoruz. Bundan daha güzel bir şey olamaz. Bu sürecin devam etmesi ve barışın sürdürülebilir olması için ne gerekiyorsa yapılsın. Taraflar, bir araya gelerek, daha iyi kararlar alabilir ve süreci devamlı kılabilir” şeklinde konuştu.
 
SABAH SAATİNDE ASKERLER KARA HABERİ VERDİ
 
Oğlunun şehit olduğu haberini askerlerin eve gelerek, haber vermesi üzerine öğrendiğini dile getiren anne Zeliha Kerpiç, haberi alır almaz yere yığıldığını ve aradan geçen 17 yıla rağmen bu acıyı unutamadığını söyledi. Oğlunun dağ başında nöbet tuttuğu sırada şehit düştüğünü anlatan Kerpiç, “oğlum Şırnak’ta askerlik yapıyordu. Öyle bir dağ başına götürüp, nöbet tutturuyorlardı. Helikopterle çıktığı dağdan, yine helikopterle cenazesi indirilmiş. Yüksek bir dağın en uç noktasında nöbet tutan oğlum, bir kurşunla hayatından oldu. Birkaç gün ulaşamadık, bir gün askerler kapıyı çaldı ve “başınız sağ olsun, oğlunuz şehit oldu” dedi. O an yere yığıldım ve neler yaşadığımı şuan hatırlamıyorum. Artık evimize ateş düşmüştü, 20 yaşındaki oğlumu kaybetmiştim, bunun acısını anlatmanın tarifi yok. Aradan tam 17 yıl geçti ve bu acı hala tazeliğini koruyor, asla unutamam” dedi.
 
6 ŞEHİT BİR HELİKOPTERDE
 
Oğlunun şehit oluşunu anlatan anne Kerpiç, oğluyla birlikte 5 askerin daha aynı yerde şehit olduğunu söyleyerek, 6 asker cenazesinin helikoptere bindirilerek, dağ başından indirildiğini söyledi. Dağın en uç noktasında nöbet tutan askerlerin, çatışma sonucu hayatını kaybettiğini dile getiren Kerpiç, şehit cenazelerinin ayrı ayrı memleketlerine gönderildiğini ve asker babalarının ocağına ateş düştüğünü kaydetti. Oğlunun, askere gitmek için acele ettiğini belirten acılı anne, davullu zurnalı bir şekilde uğurladıkları oğlunun cenaze arabasında geri döndüğünü söyleyerek, gözyaşlarına boğuldu. Oğlu askerdeyken sürekli bir korkuyla yaşadıklarını dile getiren anne, helikopterlerin evin üzerinde tur atmasıyla, ters giden bir şeylerin olduğunu anladığını söyledi. Evin üzerinde helikopterlerin uçuş yapmasından 5 dakika sonra kapının çaldığını ve kötü haberi aldıklarını anımsatan anne, bir daha kimsenin bu acıyı yaşamamasını diledi.
 
AİLENİN İKİNCİ ÇOCUĞUYDU; ASKERLİK DÖNÜŞÜ EVLENECEKTİ
 
7 çocuk annesi olduğunu belirten acılı anne, şehit olan oğlunun, ikinci çocuğu olduğunu ve askerlik dönüşü evlilik planları yaptığını anlattı. Askerliğini bitirdikten sonra evlenmeyi hayal eden Mustafa Kerpiç’in 20 yaşında hayata veda ettiğini anımsatan anne, evlilik hayali ve daha birçok hayalin suya düştüğünü dile getirerek, “askerlik dönüşü evlenecekti. Evlilik hayalleri kuruyordu, ikinci çocuğumuzdu, askerliğini bitirir bitirmez evlendirecektik ama kısmet olmadı. Bütün hayaller yarıda kaldı, yüreğimize ateş düşürerek, hayata gözlerini yumdu. Evlilik hayali, iş hayali ve daha birçok hayalini gerçekleştiremeden gitti. Artık, ikinci çocuğumuz olan Mustafa hayatta yok ve onun yerini hiç kimse dolduramaz, biz de bu acıyla öleceğiz” ifadelerini kullandı.
 
ŞEHİT MAAŞIYLA GEÇİNİYORLAR
 
Oğlu şehit düştükten sonra, diğer çocukların da evlenip ayrılması üzerine, kendisi ve eşiyle bir başına kaldıklarını belirten Kerpiç, 3 ayda bir aldıkları şehit maaşıyla geçimlerini sağladıklarını söyledi. 3 ayda bir aldıkları bin 400 lira haricinde hiçbir şekilde gelirleri olmadığını dile getiren şehit annesi, “oğlumuz şehit olalı, 17 yıl oldu. Bu 17 yıl içerisinde bütün çocuklarımız evlendi ve bizden ayrıldı. Şimdi eşimle birlikte yalnız yaşıyoruz ve tek gelirimiz şehit oğlumuzun maaşıdır. 3 ayda bir bin 400 lira alıyoruz ve bu parayla geçimimizi sağlıyoruz. İkimiz de yaşlıyız, eşim çalışamıyor, elinden bir iş gelmez. Biz de bu maaşla idare etmeye çalışıyoruz, zorlanıyoruz ama yapacak bir şeyimiz yok” dedi.
 
Şehit annesi, asker gerilla fark etmeksizin bütün şehit ailelerinin aynı acı içerisinde olduklarını anımsatarak, bundan sonraki süreçlerde şehit haberleri duymamayı dilediklerini sözlerine ekledi. Ali ÇETİNKAYA 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49