Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

“Aileler Çocuklarını Bilinçlendirmeli”
Türkiye Yeşilay Cemiyeti öncülüğünde her yıl kutlanan Yeşilay Haftası’nda kamuoyu bilinçlendirme kampanyaları, bu yıl da beklentiler artırdı. 1-7 Mart Yeşilay Haftası olması sebebiyle kentte mevcut olan zararlı alışkanlıkların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmaların yapılması istendi.
 
Şanlıurfa’da son 3 yıldan beri artan madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlar, birçok kişinin hayatına mal olurken, birçok ailenin de çocuğunu kaybetmesine neden oluyor. Madde bağımlılığına bulaşan kişilerin ailesi ve çevresindekilerle sorunlar yaşaması nedeniyle, hem kendi hayatını hem de ailelerinin hayatını karartırken, Yeşilay haftasında madde bağımlılarına yönelik projelerin geliştirilmesi umudu vatandaşları ümitlendirdi.
 
“AİLELER ÇOCUKLARINI BİLİNÇLENDİRMELİ”
 
Kent merkezinde uyuşturucu bağımlılığı başta olmak üzere zararlı alışkanlıkların artması üzerine toplumda tehlikenin arttığını kaydeden Yasin Bilir adındaki vatandaş, zararlı alışkanlıkların başlamaması için öncelikle ailelerin çocuklarını bilinçlendirmesi gerektiğini söyleyerek, “ne yazık ki son 2-3 yıldır bu zararlı alışkanlıklarla karşı karşıyayız. Şanlıurfa’da uyuşturucu ve madde kullanan kişi sayısı her geçen gün artıyor. Yetkililerin bu anlamda bir önlem alması gerekiyor fakat, öncelikle ailelerin çocuklarını bilinçlendirmesi lazım. Daha önce suça bulaşmamış kişiler bile çevresindekilerin etkisiyle bu zararlı alışkanlıklara bulaşabilir. Aileler önceden çocuklarını uyarsa, kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışsa, bu zararlı alışkanlıklar bu kadar yayılmazdı” diye konuştu.
 
“YEŞİLAY HAFTASINDA UMUTLARIMIZ ARTTI”
 
Çevrede ve özellikle kenar mahallelerde sayıları had safhaya çıkan madde bağımlılarına yönelik Yeşilay haftasında projelerin geliştirilebileceğini belirten Yusuf Kara, madde bağımlılarına yönelik gerçekleştirilecek projelerle birçok insan hayatının kurtulabileceği gibi, çevrede tehlikenin de azalacağını belirterek, “toplum olarak ciddi bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Madde kullanımı ve diğer kumar gibi zararlı alışkanlıklar artıyor, ama Yeşilay haftasında olduğumuz için bu tehlikelerin önlenmesi için projelerin artırılacağını bekliyoruz, bu yüzden de umutluyuz. Valilik olsun, Yeşilay Derneği olsun bu anlamda seminerler düzenleyebilir, faaliyetler geliştirebilir. Umarız ki tehlike daha da büyümeden bunun önlemi alınır” ifadelerini kullandı.
 
“BİREY ZARARLI OLDU MU, TOPLUM DA ZARAR GÖRÜR”
 
Toplumun temel yapı taşının birey olduğunu söyleyen uzmanlar da bireyin zararlı olması durumunda toplumun da zararlı olacağına dikkat çekerek, başta eroin, esrar maddeleri kullanımı başta olmak üzere, alkol, sigara, kumar ve teknoloji bağımlılığının insan hayatını, dolayısıyla da toplumun geleceğini olumsuz yönde etkileyeceğini belirtti. Sağlıklı ve düzgün toplumun olabilmesi için önce bireylerin sağlıklı ve zararsız olması gerektiğine vurgu yapan Uzman Murat Karakeçili, “son dönemlerde özellikle Suriyelilerin kente gelmesiyle birlikte, zararlı alışkanlıkların önüne geçilemez oldu. Maalesef bu anlamda birçok gencimizi bedenen, birçok gencimizi de manevi olarak kaybettik. Madde kullanımı yüzünden birçok gencimiz ölü bulundu, artık bu durumlarla karşılaşmak istemiyoruz ve hazır Yeşilay Haftasındayken de bu zararlı alışkanlıkların önüne geçmemiz lazım. Aileler bu konuda üzerine düşeni yapması gerekirken, dernek ve Sivil Toplum Kuruluşları da bilinçlendirme yöntemine gidebilir” dedi.
 
Çocuğu veya yakını madde bağımlılığına bulaşmış kişiler, bu hafta içerisinde düzenlenecek seminer ve bilinçlendirme çalışmalarıyla yakınlarını kurtarmak için umutlu olduklarını kaydetti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49