Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sırnek sosyal medya sırrın

Bu haber kez okundu.

Ahilik Haftası Gümrük handa  Kutlandı
Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliğinin düzenlediği Ahilik Haftası Kutlamaları Haşimiye Meydanı Gümrük hanı Çarşısında yapıldı.
 
Gümrük hanında yapılan Kutlamalarda gelen misafirler folklor ekibi ile karşılandılar.
Ahilik haftasına Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Büyük şehir belediye başkanı Dr.  Ahmet Eşref Fakıbaba, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Jandarma Alay Komutanı Albay Selman Kömürcü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Ahmet Akbıyık çok sayıda daire müdürü, esnaf ve vatandaşlar katıldı.
 
Şanlıurfa esnafının toplu olarak yaptığı ahilik duasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılışta konuşma yapan
 
ŞESOB Başkanı Ahmet Akbıyık “ Günümüzde ahilik esnaf ve sanatkarlara özgü bir kavram olarak algılanmaktadır. , Türklere has özelliklere sahip bir esnaf kuruluşudur.
 
 
Şanlıurfa büyükşehir Belediye Başkanı Dr Ahmet Eşref Fakıbaba”Ahilik bir insanlık ilkeleri olarak görüyorum bu insanlık ilkelerini batı bizden almıştır. Bizim 13. yüzyılda uyguladığımız bu ilkeleri batı bizden almış ve uyguluyorlar iyi insan olmak dürüst olmak, namuslu olmak yalan söylememek, çalışkan olmak, birbirini kandırmamak bunlar zaten İslam’ın da ilkeleridir dedi”
 
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç” Ahilik haftası hayırlı olsun bir koca yılı iyiliğiyle bitirip tekrar bir ahilik haftasında bir ardayız bu bir yıl içersinde kaybettiğimiz esnaf kardeşlerimize rahmet diliyorum hasta olanlara şifa diliyorum ahilik ilkelerimiz burada tarihimiz, kültürümüz, geçmişimiz, medeniyetimiz ortada medeniyetimize, ahlakımıza sahip çıkarsak esnafımızın da Ülkemizin de, toplumuzundu geleceği daha aydınlık olur dedi”
 
Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibinin hazırladığı “Şed Kuşanma” töreni gösterisinin ardından, ilahi eşliğinde sema gösterisi yapıldı.
 
Şanlıurfa halkına hizmet vermekte olan esnaflar plaket verilerek onurlandırıldı. 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49