Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı

Bu haber kez okundu.

Ağrı Uzun Süreliyse, Bir Hastalık Belirtisi Olabilir
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren ve birçok ilde bulunmadığı belirtilen Ağrı polikliniği, hastaların sorunlarına kısa sürede çözüm sağlıyor.
 
Ağrı (Algoloji) Polikliniği, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde faaliyet göstererek, il ve il dışından gelen hastaları tedavi ediyor. Şanlıurfa bölgesinde tarıma dayalı iş gücünün olması dolayısıyla bel ve bilek ağrılarının fazla olması nedeniyle faaliyete geçen ağrı Polikliniğinin fazla ilgi gördüğü belirtildi.
 
AĞRI UZUN SÜRELİYSE, BİR HASTALIK BELİRTİSİ OLABİLİR
 
İş yoğunluğu ve çalışma nedeniyle ufak tefek ağrıların olabileceği belirtilirken, uzun süreli ağrıların, bir hastalık belirtisi olabileceği ve mutlaka bir teste tabi tutulması gerektiği öngörüldü. Ağrı (Algoloji) Polikliniği sorumlu doktoru Uz.Dr.Timur Yılmaz, Ağrının birkaç günden fazla sürmesi durumunda mutlaka bir sağlık tesisinde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “hastalarımız eğer uzun süreli bel, ayak ve bilek ağrısı çekiyorsa, mutlaka bir test yaptırmalı, çünkü ağrı vücudumuzun güvenlik alarmı gibi bir uyarı sistemidir. Ağrı uzun süredir ve giderek artarak devam ediyorsa dikkate alınması gereken bir sorun var demektir. Kolayca eczanelerden ve çevremizdeki insanlardan ulaşabileceğimiz hiçbir ağrı kesici kemik ve kastan kaynaklanan bir kanserin ağrısını kesemez. Fakat ağrı kesici ilaçların etkisinin azalmasıyla ağrı tekrar ayni seklide tekrarlıyor ise uzman doktorlar tarafından değerlendirilmesi gereken bir durumdur. Zamanla sık kullanılan ağrı kesici ilaçlar ağrıyı daha fazla arttırabilir. Bundan dolayı ağrı kesicileri doktor gözetiminde kullanmayı öneriyoruz” şeklinde konuştu.
 
ŞUBAT AYINDA 400 HASTAYA BAKILDI
 
Ağrı (Algoloji) polikliniğine başvuruların yoğun olduğu ve müracaat eden hastalara bakılması için çalışmaların artırıldığı belirtilirken, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Uz.Dr. Abdülkadir Yetişgin yaptığı açıklamada, Şubat ayı içerisinde müracaat eden ayaktan yaklaşık 400 hastaya hizmet verildiğini ve bu hastalara ilaç tedavisi dışında 2 bin 400 tetik nokta ve steroid enjeksiyon tedavisi uygulanarak hastaların ağrılarına son verildiğini bildirdi.
 
Hastaların, tedavi sonrasında kontrol edildiğini belirten Yetişgin, “Ağrı Polikliniğimize müracaat edip tedavi gören hastalarla yapılan görüşmeler sonucunda hastalarımız, yıllarca bu ağrılarla yaşadıklarını ve her türlü ağrı kesici ilaçları kullandıklarını, fakat fayda görmediklerini, AĞRI polikliniğinde uygulanan enjeksiyon tedavisi ile ağrılarından büyük ölçüde kurtulduklarını dile getiren vatandaşlar bu tür hizmetlerin devam etmesini istediler” diye konuştu.
 
CANSU PARLAK: TEDAVİYİ İL DIŞINDA ÇOK ARADIM
 
Vücudunda eşitli ağrılar olduğunu ve ilk başlarda ağrıları dikkate almadığı için bu hastalığın ilerlediğini ve tedavi olabilmek için çeşitli illerde çeşitli hastanelerde yattığını kaydeden Cansu Parlak, ilk başlarda bu tedavinin Şanlıurfa’da yapıldığından haberdar olmadığını ve öğrendiği zaman tedavi için başvurduğunu belirterek, “yaklaşık 15 yıldır bel ağrısı yaşıyorum, ilk başlarda işten kaynaklı ağrıdığını düşündüm ve üstüne düşmedim. Yıllar geçtikçe bu ağrılar daha çok arttı ve burada tedavisi yoktur diye birçok ilde tedavi gördüm, gördüğüm tedaviler iyileşmemi sağlamadı, şimdi buradaki polikliniğe başvurdum, bakalım inşallah burada iyileşebilirim” dedi.
 
AĞRI POLİKLİNİĞİ (ALGOLOJİ) NEDİR?
 
Kronik yani sürekli ağrı tedavisi için başvuran hastaların, Ağrı (Algoloji) Polikliniği’nde kabul edildiği ve şikâyetleri dinlenerek hastanın ağrısının geniş bir öyküsü (anamnez) alındıktan sonra tedaviye başlandığı belirtildi. Ayrıntılı bir muayeneden sonra gerekli laboratuar ve radyolojik incelemeler yapılarak, duruma göre teşhis ve tanı konulduğu bildirildi. Gerektiği durumda diğer ilgili bölümler de konsulte edilerek tedavileri düzenlendiği ve bu durum sonucunda hastanın sağlığına kavuştuğu belirtildi.
 
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Ağrı polikliniğinde, Başağrıları, Boyun ağrıları, omuz, kol ağrıları, Sırt ağrıları, Bel - bacak ağrıları, Kanser ağrıları ve Kronik tüm ağrıların tedavi edilebildiği hatırlatıldı.
 
HASTALIK DURUMUNA GÖRE TEDAVİ YAPILIR
 
Hastane bünyesinde bulunan ağrı polikliniğinde ağrı kontrolünde çok çeşitli tedavi seçenekleri kullanılabileceği belirtildi. Ağrı kişisel bir deneyim olduğundan, her tedavi her hasta için uygun olmadığı için herkese aynı tedavinin uygulanmadığını belirten yöneticiler, Ağrı Tedavi'sinde en uygun tedavi yöntemi, kapsamlı bir incelemeden sonra hastaya göre belirlendiğini kaydetti.
 
Ağrıyı önlemek amacıyla İlaç Tedavisi Ağrı kesiciler (analjezikler kullanıldığı belirtilirken, Tedavide kullanılan ilaç genel bir ağrı kesici olabileceği gibi, sadece özel tip ağrılarda kullanılan farklı bir ilaç da olabileceği kaydedildi.
 
Kaslardaki ağrı tetikleyici noktalardan kaynaklanan baş, bel ve bacak ağrılarında, Tetik Nokta Enjeksiyonu uygulandığı bildirilirken, Steroid Enjeksiyonu Bel fıtıklarında, fıtığın sinirlere baskı oluşturarak ağrıya yol açtığı durumlarda, ilgili omurga düzeyinden sinirin çıkış bölgesine steroid cinsi ilaçların enjekte edildiği öğrenildi.
 
Yapılan tedavi enjeksiyonlarının mutlaka uzman doktorlar tarafından yapılması gerektiği belirtildi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49