Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Afetzedelerin Borçları Ertelendi
Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre bakanlığın afet sebebiyle zarar gören çiftçilerin borçlarının 1 yıl süreyle erteleneceğine vurgu yapıldı.  
 
 
YÜZDE 5 FAİZLE 1 YIL UZATILACAK
 
”Resmi gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre afet sebebiyle yüzde 30 ve daha fazla zarar gördüğü Hasar Tesbit Komisyonlarınca belirlenen çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri Birliğine olan zırai kredi borçlarının,kararın yayınlanmasından itibaren bir ay içerisinde müracaat etmeleri üzerinde yüzde 5 faizle bir yıl ertelenmesi sağlanacağı belirtildi.
 
BAKANLAR KURULU KARARI BELİRLENDİ
 
01 Ocak – 23 Temmuz tarihleri arasında Türkiye genelinde meydana gelen yangım,aşırı sıcak zararı,samyeli , çığ,heyelan, taban  suyu yükselmesi,sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış,aşırı kar yağışı,dolu , don,kuraklık,yıldırım düşmesi ve hortum gibi afetlere maruz kalan ve bu afetler sebebiyle ekilişleri,ürünleri. Hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı gerçek veya tüzel kişi üreticilerin (Kamu kurum ve kuruluşları hariç) T.C Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine (TKK) olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararları kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin usul ve esaslar 23.08.2013 tarih ve 28744 sayılı resmi gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile belirlendi.
 
 
1 AY İÇERİSİNDE MÜRACAAT ETMELERİ ZORUNLUDUR
 
Bakanlar Kurulunun Resmi Gazetede yayınlanan kararına göre afetler nedeniyle yüzde 30 ve daha fazla zarar gördüğü  Hasar Tesbit Komisyonlarınca belirlenen çiftçilerin kredi borçlarını kararın yayınlamasından itibaren 1 ay içerisinde müracaat etmeleri üzerine yüzde 5 faiz ile bir yıl süreyle erteleneceği ve erteleme imkanından yararlanmak isteyen çiftçilerin 1 ay içerisinde müracaat etmelerinin zorunluluğu olduğu belirtildi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49