Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Afaradan harçlıkları çıkıyor
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bu yıl yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı çiçek açıp pamuk vermeyince dar gelirli ailelerin çocukların afara pamuğa hücum  etti.
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde pamuk tarlada çiçek açıp pamuk vermeyince toplamak maliyetli olduğundan bazı çiftçiler tarladaki pamuğu toplamadı.konuyla ilgili konuşan çiftçiler, bu yıl yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı pamuk yeterince sulanmadı bazı pamuk açan çiçeklerde toplamak parasını karşılayamadığından  pek çok çiftçi pamuklara tarlada bıraktı toplaması maliyetin üzerinde. piyasada fiyat çok düşük seyrettiğini ve mahsulün azlığı nedeniyle   pamuğu tarlada bırakmak daha iyi cazip hale geldi. bunu fırsat bilen ilk öğretim çağındaki çocuklar ise okullarına gitmeyerek her bir çocuk günde 30 kilo pamuk topluyor.  çocuklar 30 lira afara pamuk satıp hem okul masraflarını çıkartıyor hemde alilerin bütçesine katkıda bulunduklarının ifade ettiler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49