Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Adres Değişikliği İşkenceye Dönüştü
-İlçe nüfus müdürlüklerinde vatandaşlar da, personeller de isyan ediyor. Bakanlık tarafından her nüfus müdürlüğüne 24 kadro verilirken, en fazla 8 kişi çalışıyor.
 
-Verilen kadronun tamamlanması içi Bakanlık atama yapmadığı için, mevcut çalışan personeller zor durumda kalırken, işlem yaptırmaya gelen vatandaşlar da duruma isyan ediyor.
 
-Eyyübiye ilçesindeki nüfus müdürlüğü 8 personelle çalışırken, günde yaklaşık 800 kişiye hizmet veriyor.
 
-İşlemlerin gecikmesi nedeniyle vatandaşlar personellerle tartışırken, nüfus müdürlüğünde hiçbir şekilde güvenlik bulunmuyor.
 
Şanlıurfa’nın Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından birçok birim ayrılırken, ayrılan bir diğer biri de nüfus müdürlükleri.
 
Büyükşehir Yasası’nın ardından ilçelere ayrılan Şanlıurfa’da nüfus yoğunlu dolayısıyla, nüfus müdürlükleri de ayrıldı. Eyyübiye, Karaköprü ve Haliliye ilçe nüfus müdürlükleri ayrılırken, faaliyete başlayan nüfus müdürlüklerinde vatandaşlar rahatlıkla hizmet alamazken, çalışan personellerin iş yoğunluğu artıyor.
 
En kalabalık nüfusa sahip Eyyübiye ilçesinde 370 bin kişi ikamet ederken, 3 ay içerisinde 4 bin kişinin kaydı yapıldığı belirtildi. Alınan verilere göre, en kalabalık nüfusa sahip Eyyübiye ilçesinde doğurganlık da fazla oluyor. 3 ay içerisinde 4 bin kişinin kimliği çıkartıldı.
 
15 Mayıs 2014 tarihinde faaliyete başlayan ilçe nüfus müdürlükleri, en fazla 8 personelle çalışırken, işlem yaptırmaya gelen vatandaşlar, uzun kuyruğa girmek zorunda kalıyor.
 
VATANDAŞ PERSONELE SALDIRIYOR, GÜVENLİK YOK
 
İşlem yaptırmaya gelip de uzun süre beklemekten sıkılan vatandaşlar, nüfus müdürlüklerinde çalışan personellerle tartışıyor. Çoğu zaman personellerin tehdit edildiği bilgisine ulaşılırken, nüfus müdürlüklerinde güvenlik kamerası veya güvenlikçi bulunmuyor. Edinilen bilgiye göre, Eyyübiye nüfus müdürlüğü personeline defalarca hakaret edici sözler sarf edilip, olay yerine polis çağrıldı. Bir olay anında polis çağırmaktan başka çaresi bulunmayan personeller, bu anlamda ciddi sıkıntı yaşıyor. Uzun kuyruklar oluşurken, sıranın kendisine gelmesini bekleyen vatandaşların duruma isyan etmesi sonucu çıkan gerginlikte personeli koruyacak hiçbir güvenliğin olmaması tepkilere neden oluyor.
 
8 PERSONEL, 370 BİN NÜFUSA BAKIYOR
 
Eyyübiye, Karaköprü ve Haliliye nüfus müdürlüklerinde çalışan personellerin iş yoğunluğu bu denli artarken, işlemlerini hemen yaptırmak isteyen vatandaşlar, saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Karaköprü nüfus müdürlüğünde de aynı şekilde yoğunluk oluşurken, çoğu vatandaş, tek işlem için farklı günlerde gelmek zorunda kaldığını söyledi. Bakanlığın personel ataması yapmasını isteyen vatandaşlar, mevcut sayı ile işlerin yürümeyeceğini belirterek, Bakanlığın bir an önce harekete geçmesini istedi.
 
VATANDAŞ BİRBİRİNE DÜŞÜYOR
 
Karaköprü ilçe nüfus müdürlüğünde işlemlerini yaptırmaya gelen vatandaşlar da personel yetersizliğinde şikayet ederek, Valiliğin ve Bakanlığın bu sorunu çözmesini istedi. Uzun süre bekleme nedeniyle vatandaşların kendi aralarında tartıştığını ve personellerle de tartıştığını belirten Şahin Polat, “Buraya nüfus işlemi yaptırmaya geldim. Tam 1,5 saattir bekliyorum ve hala da sıra bana gelmedi. Burada 2 personel çalışıyor. Bu iki personel, bu yoğun kalabalığı idare edemez. Buraya personel atamasının yapılması gerekiyor. Nüfus kalabalık, personel az, devletin, Vali beyin, nüfus müdürlüğünün buna bir çözüm bulması gerekiyor. İnsanlar burada perişan oluyor” diye konuştu.
 
ADRES DEĞİŞİKLİĞİ İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ
 
Adres değişikliği yaptırmak için Karaköprü nüfus müdürlüğüne gelen Numan Gür, iki gün boyunca Haliliye ile Karaköprü nüfus müdürlükleri arasında gidip geldiğini söyleyerek, adres değiştirmek için işkence çektiğini dile getirdi. 2 gün boyunca gidip geldiğini belirten Gür, şöyle konuştu: “nüfus fazla, personel yok. İki gündür Haliliye’den Karaköprü’ye bir adres değişikliği yapacağım, gidip geliyorum. İki gün boyunca bir işlem yaptıramıyorum. Resmen işkence çekiyorum. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor” dedi.
 
Nüfus işlemlerini yaptırmak için nüfus müdürlüklerine gelen vatandaşlar, öte yandan hava sıcaklığı nedeniyle bunalıma girdiklerini belirterek, durumdan şikayetçi oldu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49