Öne Çıkanlar 1 yaralı valı Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Adli Yardım Bürosu, Suriyeliler için harekete geçiyor
Adli Yardım Bürosu ve Kadın Hakları Danışma Merkezi’nin başlattığı “Yalnız değilsiniz, ücretsiz avukatınız var” projesi, Suriyeli mülteciler için de proje hazırlığı aşamasına girdi.
 
Şanlıurfa Barosu tarafından başlatılan ücretsiz avukat projesi, Şanlıurfalı vatandaşlara ücretsiz hizmet sunmanın yanında şimdi de mülteciler için harekete geçiyor. Yardıma muhtaç ve maddi durumu yetersiz olan kişilere ücretsiz avukatlık hizmeti sunan adli yardım bürosu, 2013 yılı içerisinde 960 başvuru alırken, yardım bürosu bu sefer kente yerleşen mültecilerin hakları için de projeler hazırlamaya başladı.
 
HAK İHLALİNE UĞRAYAN SURİYELİLERİN HAKKI SAVUNULACAK
 
Şanlıurfa Adli Yardım Bürosu, Şanlıurfa ve ilçelerde oturan ve avukat ihtiyacını karşılayamayacak durumda olan vatandaşlara ücretsiz avukatlık projesi kapsamında 2013 yılında 960 davaya bakarken, 2014 yılının ikinci ayına kadar ise 200 davaya baktı. Şanlıurfa’da mültecilerin yoğunlukta yaşaması ve Suriyeli kadınların genellikle ikinci eş olarak görülmesi üzerine Suriyelilerin de hak ihlaline uğramaması için proje başlatılacağı belirtildi. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Şanlıurfa’da mülteci konumuna giren Suriyeli kadınlar, genellikle ikinci eş olarak görülüp, nikahsız bir şekilde evlenip daha sonra ayrılıkların olması nedeniyle devreye geçecek olan proje, Suriyeli kadınların bu durumlarla karşılaşmasını engelleyecek.
 
SURİYELİLER İÇİN AYRI BÜRO AÇILACAK
 
Şanlıurfalı mağdur ailelere yardım etmek amacıyla açılan Adli Yardım Bürosu, Suriyeliler için de ayrı bir büronun açılması hedefleniyor. Şanlıurfa Adli Yardım Bürosu yetkililerinden alınan bilgiye göre, Şanlıurfa’da 200 binin üzerinde Suriyelilerin yaşadığı belirtilirken, kentte yaşayan Suriyelilerin çeşitli haksızlıklara maruz kaldığı belirtildi. Haksızlıklara uğrayan ve haklarını arayamayan Suriyelilere yönelik başlatılacak proje sayesinde Suriyelilerin de hakkı savunulacakken, yoğunluk olmaması için Suriyelilere özel bir yardım bürosunun açılabileceği bildirildi. Suriyelilere özel açılacak büroda, Suriye’de avukatlık yapan ama Şanlıurfa’da mülteci konumundaki Suriyelilerin de görev alabileceği öğrenilirken, Suriyeli avukatların sadece tercümanlık konusunda görev alacağı belirtildi.
 
HELSİNKİ YURTTAŞLAR DERNEĞİYLE ORTAKLAŞA PROJE ÜRETİLECEK
 
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Şanlıurfa’ya ve diğer illere sığınan Suriyelilerin durumunu değerlendirmek ve yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla kurulan Helsinki Yurttaşlar Derneği ile birlikte hareket edecek olan Şanlıurfa barosu, Şanlıurfa merkez ve ilçelerde yaşayan Suriyelilerin hakkına sahip çıkacak. Ülkelerin yasa uyuşmazlığı nedeniyle zor durumda kalan Suriyeliler, bu şekilde belli haklara sahip olacak.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49