Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde getirildi boks mıllı bırlık ve kardeslık restore

Bu haber kez okundu.

Acılı aileye 365 bin lira tazminat
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ndeki evinde uyurken, Suriye'nin Rasulayn Kasabası'ndan atılan havan mermisinin isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden İdris Akgül'ün eşi, 3 çocuğu ve 12 kardeşine toplam 365 bin lira maddi ve manevi tazminat ödenmesine karar verdi.
Olay 28 Ekim 2013 günü, Ceylanpınar İlçesinin karşısında bulunun Suriye’nin Rakka kentinde el nursa ile PYD güçleri  arasında süren  çatışmalarda sabah saat 05:00 sıralarında Ceylanpınar’ın Cumhuriyet mahallesinde evinde uyuyan İdiris Akgül isimli vatandaşın top mermesi sonucu hayatını kaybetti, evi de büyük hasar gördü. Bunun üzerine Akgül ailesinin avukat Muhammed Neşet Girasun, İçişleri Bakanlığı aleyhine Şanlıurfa İdare Mahkemesi'nde maddi ve manevi tazminat davası açtı.
Başvuru ve savunmaların alınmasının ardından geçen 31 Mayıs'ta kararını açıklayan Şanlıurfa İdare Mahkemesi, İçişleri Bakanlığı'nın Suriye'den atılan havan mermisinin evine isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren İdris Akgül'ün eşi Derya Akgül, 12 kardeşi ve 3 çocuğuna toplam 365 bin lira maddi ve manevi tazminat ödemesine hükmetti. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49