Öne Çıkanlar sosyal medya sergı Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi

Bu haber kez okundu.

Abdullah Erin, “Bir Tek Vatandaşımızın Tırnağına Zarar Gelmesini Kabul Edemeyiz”

Muhtarlar toplantısı öncesi Kaymakamlığı ziyaret eden Vali Erin, Birecik Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya ile makamında bir süre görüştü. Makamdaki görüşmenin ardından toplantının yapıldığı salona geçen Vali Erin, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İl İdare Müdürleri ve Bölge Müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen muhtarlar toplantısına başkanlık etti.

İlçe merkezi ve köylerde yapılan yatırımlar ile seçim güvenliğine yönelik konuların gündemde olduğu toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Erin, kamu hizmetleri, yatırımlar ve seçimlere yönelik alınan güvenlik tedbirleri konusunda muhtarların talep ve beklentilerini dile getirmelerini istedi. Açılış konuşmasının ardından muhtarlara söz veren Vali Erin, muhtarların ilettiği talepleri hem not aldı hem de doğrudan ilgili idare müdürlerine söz hakkı vererek talepleri değerlendirdi.

Toplantı sonunda bir konuşma yapan Vali Erin, Şanlıurfa’nın bölgedeki illerin en önemlisi olduğunu, Suriye ile 220 kilometre sınır hattı olan ve dünyanın gözünün olduğu verimli hilalin merkezindeki bir şehir olduğunu söyledi. Son dönemlerde bölge ülkelerinde yaşanan gelişmeler karşısında Şanlıurfa’nın öneminin bir kat daha arttığını kaydetti.

Şanlıurfa’nın önemini devletin çok iyi bildiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki sürede en çok yatırımın Şanlıurfa’ya yapıldığını hatırlatan Vali Erin, “Bu kadar büyük bir kaynağa rağmen kırsal mahallelerimizin yol ve su gibi temel sorunları hala yaşıyor olması, takip edilmesi gereken bir problemdir. Bugüne kadar bunların çözülmesi gerekiyordu. Ancak bir yandan da hak vermek gerekiyor, Şanlıurfa Türkiye’deki en büyük 7’inci il. Diğer illerle kıyaslandığında en fazla köyü ve mahallesi olan, en fazla yol ağı olan illerin de başında geliyor. 1500’e yakın mahallesi, mezralarla birlikte 5 bine yakın yerleşim birimi olan bir şehir. Dünyanın değişim dönüşümü, vatandaşın bir telefon ekranından tüm dünyadaki gelişmeleri görebiliyor olmasından dolayı muhtarlarımız da bu medeni ihtiyaçların hepsini talep ediyorlar ve hepsinin bir an önce yerine gelmesini istiyor. Ancak takdir edersiniz ki, imkanlar ve olanaklar tüm sorunları bir anda çözmeye yeterli değil. Bir takım kriterleri dikkate alarak, kaynakları en verimli şekilde kullanarak bu problemleri tüm köy ve mahallelerde çözmek için çalışmak, uğraşmak gerekiyor” dedi.

16 Yıllık süre içerisinde Şanlıurfa’ya 49 milyar TL’lik yatırım yapıldığını, sadece 2018 yılı içerisinde 1,5 milyar TL tarımsal destek verildiğini hatırlatan Vali Erin, Şanlıurfa’nın 11 milyon dönüme yakın sulanabilir arazisinin 4 milyonu aşan kısmına milyarlarca harcama yapılarak su kanalları ulaştırıldığını ifade etti.

Şanlıurfa il ve ilçe merkezlerinin on yıl öncesi ile kıyaslandığında hayal edilemeyecek şekilde hastaneler, okullar, yollar yapıldığını dile getiren Vali Erin, sadece Birecik’te bir buçuk yıl içerisinde 19 yeni okul yapıldığını bunun için ayrılan kaynağın ise 25 milyon TL olduğunu söyledi.

Birecik’e yapılan Devlet Hastanesi, otoyol bağlantısı, sağlık merkezleri gibi tesislerin yanında sayısız hizmetler getirildiğini, Şanlıurfa’da son iki yılda eğitime ayrılan kaynağın 1 milyar TL’nin üzerinde olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin eski devlet olmadığını, birilerinin emri doğrultusunda hareket eden ve millete hizmeti ikinci plana iten, yönlendirilmiş bir devlet olmadığını, gecesini gündüzüne katan, samimiyetle çalışan, sadece milleti esas alan bir devlet aklının hakim olduğunu ifade eden Vali Erin, “Türkiye Cumhuriyeti bugünlere gelene kadar çok badireler atlattı. En sonuncusu da 15 Temmuz’du. Çevremizdeki gelişmelerle kesinlikle bağlantılı olan, Suriye’de, Irak’ta yaşananlarla ilişkili, uluslararası egemen camianın adım adım programladıkları bir proje olduğunu biliyoruz. Bu planlamanın odağının da Türkiye Cumhuriyeti olduğunu hepimizin bilmesi, aklımızı başımıza almamız gerekiyor. Hedefleri, burada kardeş olarak yaşayan milletleri birbirine düşürerek, buraya müdahale etmek suretiyle Suriye’ye, Mısır’a, Irak’a ve diğer İslam ülkelerinin durumuna düşürmekti. Son hedef olarak seçtikleri Türkiye üzerine planları tutmadı. Bu sebeple siyasi, askeri ve ekonomik saldırılarını devreye koymaya devam ediyorlar. 15 Temmuz nasıl onların inşa ettiği ve içimize sokmak istedikleri bir fitneyse, İŞİD de, bu bölgede yaşayan insanlarımıza büyük acılar yaşatan PKK terör örgütü de öyledir. Bunların hepsi, bizim Kurtuluş Savaşı’nda ve Çanakkale’de karşımızda duran, bu milleti boğmaya çalışan, o zamanki hedeflerine ulaşamayıp bugün insanımızı boğmaya çalışan Siyonizm var, şu anda Amerika ile iş yapan batılı ülkeler var. Şunu çok net biliyoruz, dünyadaki Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı tüm ülkeleri yerle bir ettiler. Ama Türkiye’yi yerle bir etmeden hedeflerine varamayacaklarını biliyorlar. Türkiye’yi esir alırlarsa, biliyorlar ki kurdukları o sahte imparatorluk düzenleri devam eder. Bunların bu zorba düzenine karşı sesini çıkarabilen, itiraz edebilen tek bir devlet var, o da Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanımızdır” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda, yapılacak mahalli seçimlere yönelik güvenlik tedbirlerine değinen Vali Erin, muhtarların huzur ve güveni sağlamaya yönelik sağduyulu davranmasını istedi. Muhtarların toplumda sözü geçen, yapıcı, uzlaştırıcı ve bir araya getirici olduğunu kaydeden Vali Erin, “Birecik’te seçim öncesinde ve sonrasında bir tek vatandaşımızın tırnağına zarar geldiği haberini duymak istemiyoruz. Son derece medeni insanların yaşadığı bir yer olan Birecik’te seçimlerin demokratik olgunlukla tamamlanması için herkesin görevini layıkıyla yerine getirmesini istirham ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49