Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

ABD Suriye'yi Vurdu

Esad Rejiminin Doğu Guta'nın Duma bölgesinde en az 40 sivilin yaşamını yitirmesine neden olan kimyasal saldırısı sonrası ABD Suriye'nin başkenti Şam'daki Esad rejimine ait askeri üsleri savaş uçakları ve güdümlü füzelerle vurdu. Operasyona İngiltere ve Fransa da katıldı. ABD, Suriye'de 3 hedefe 100'den fazla füze fırlattı.

Operasyonun başladığı bilgisini ise ABD Başkanı Trump televizyondan yaptığı konuşmayla dünya kamuoyuna bildirdi.

TRUMP: TALİMATI VERDİM!

Trump, "Kısa bir süre önce Amerikan kuvvetlerine, Suriye diktatörü Beşşar Esed'in kimyasal silah kapasitesiyle ilgili yerlere yönelik kesin bir saldırı yapmaları için talimat verdim. İngiltere ve Fransa ile birlikte ortaklaşa bir operasyon şu anda başlamış durumda. İki ülkeye de teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Suriye diktatörü Esed'in kimyasal silah kapasitesiyle ilgili yerlere yönelik kesin bir saldırı yapmaları için talimat verdim.

NERELER VURULDU?

Pentagon saldırıda üç bölgenin vurulduğunu açıkladı. Şam'daki Cumhuriyet Muhafızları, Dumeyr Havaalanı, Şam Uluslararası Havalimanı çevresi, Cemeyre Bilimsel Araştırmalar Merkezi, Kasyun Dağı'ndaki hava savunma sistemleri, Kisve ve Kalamun bölgelerindeki askeri noktalar vuruldu.

ABD, İngiliz ve Fransız güçleri ayrıca rejimin kontrolünde bulunan Hama ilinde havaalanı, Humus ilinin Kuseyr bölgesinde Hizbullah güçleri, Dera'da 89. Tugay olarak bilinen İran güçleri ve bazı askeri noktalar, Suveyda ilinde Halhala Havaalanı ve Dera ilinin İzra bölgesindeki hedeflere saldırı gerçekleştirdi.

İşte Suriye'de vurulduğu belirtilen hedefler şöyle:

Cumhuriyet Muhafız Tugayı 105 - Şam

Hava savunma üssü - Jabal Qaseen Şam - Zeinab kışlası

Mezze askeri havaalanı

Ad Dumayr Hava Üssü

Bilimsel Araştırma - Şam

Bilimsel Araştırma - Jamraya Damascus

Büyük Genel 41 Özel Kuvvetler - Şam

Doğu Qalamoun'daki Al Rahiba Khomhuri muhafızlarının yakınındaki askeri yerler - Şam kırsal bölgesi

Alkaswa - Şam kırsalındaki bölgedeki yerler

Pamuklu bir göle yakın Homs Batı

Havaalanı Balkchla İsveçliler

Daraa yakınlarındaki Azra bölgesinde bir İran üssü

Yarmouk üssü

Homs kırsalında drenaj depoları

İran üssü Tal Mari'de

Şam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48