Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

ABD, IŞİD' i Vurdu
ABD, Arap müttefikleri ile terör örgütü IŞİD'in Suriye'de işlettiği petrol rafinerilerine hava saldırısı düzenledi. 12 rafineri vuruldu.
Amerika, IŞİD'in petrol kaçakçılığını önlemeye yönelik askeri harekata başladı. Pentagon, Suriye'de IŞİD'e ait 12 modüler petrol rafinerisinin vurulduğunu açıkladı. IŞİD, rafinelerden günlük 2 milyon dolar gelir sağlıyordu.
13 HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ
Amerikan Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre ABD, IŞİD’e yönelik Suriye’deki saldırıları Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte gerçekleştirdi. Ve hem savaş uçakları hem de insansız hava araçlarının kullanıldığı toplam 13 saldırının 12’sinde IŞİD’in kontrol ettiği modüler petrol rafineleri hedef alındı.
SALDIRI 90 DAKİKA SÜRDÜ
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüzü John Kirby, operasyona ABD ile birlikte Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin destek verdiğini açıkladı. Saldırının yaklaşık 90 dakika sürdüğünü ifade eden Kirby, uçakların sorunsuz bir şekilde geri döndüğünü ifade etti. ABD basınına konuşan Kirby, “Hedeflerimizi vurduğumuzdan ve arzu ettiğimiz hasarı verdiğimizden eminiz.” ifadelerini kullandı.
IŞİD GÜNLÜK 2 MİLYON DOLAR GELİR ELDE EDİYORLARDI
Hedef alınan modüler rafinelerden günlük 300-500 varil arası petrol üretildiği ve IŞİD’in buradan günlük 2 milyon dolar gelir elde ettiği ifade ediliyor. Terör örgütünün bu rafinerilerden elde ettiği kaynakla saldırılarını finanse ettiği belirtildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49