Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

81 Bin Suriyeli çocuğa oyuncak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Suriyeli sığınmacıların kaldığı Akçakale'deki konaklama tesisini ziyaret ederek oyuncak dağıttı.
 
Törene Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Ak Parti Şanlıurfa milletvekilleri Halil Özcan ve Mahmut Kaçar, Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım katıldı.
 
Kampta kalan Suriyeli çocukların okuduğu Türkçe ve Arapça şiirlerin ardından konuşan Bakan Çelik, buradakilerin bayramını kutladı.
 
Çocukların okuduğu şiirlerle duygulandığını aktaran Çelik, Allah'ın kimseyi vatansız ve meleket hasretiyle bırakmamasını temenni etti.
 
Suriyelilerin vatanlarından ayrılmak zorunda kalmasının acı olduğunu belirten Çelik, şunları kaydett:
 
"Suriyeli kardeşlerimiz için bu bayram nasıl hüzünlüyse 76 milyon Türk vatandaşı için de aynı şekilde hüzünlü bir bayramdır. Memen yanı başımızda, sizin ülkenizde zalim yönetim, çocuklara oyuncak değil, bomba dağıtıyor. Biz onların yüzünde o tebessümü anlık da olsa görmek için oyuncak dağıtıyoruz, onların oyunlarına oyuncak katıyoruz. Hiç üzüntü içinde olmayın, dünya hayatında, ülke hayatında iniş çıkışlar olacak, zalimlerin sonu bellidir. Onlar gerekli cezayla karşı karşıya kalacak “dedi
 
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da Suriye halkının Kurban Bayramı'nı daha mutlu ve huzurlu kutlamasını arzuladığını belirterek, evlerinden uzakta bayram geçiren Suriyelileri Türkiye'de misafir etmekten bahtiyarlık duyduklarını aktardı.
 
 
"Yüz binin üzerinde mahsun insan hayatını kaybetti, milyonlarca insan evinden, barkından uzaklaştı, göcebe hayatı yaşıyor. Suriye yönetimi, ülkesini, milletini düşmanlarından korumak için yıllarca dişinden, tırnağından artırarak aldığı silahların bir gün dönüp, kendilerini vuracağını hiç ama hiç düşünmemiştir. Baş düşmanına tek bir kurşun bile sıkmayan zalim yönetim, kendi vatandaşına acımasızca her türlü silahı yönetmekten, toplarıyla, tüfekleriyle, kimyasal bombalarıyla masum insanları, çocukları şehit etmekten geri kalmadı. Başından beri Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de zalim yönetimin mazlum halka karşı yaptığı bu eziyetin, anlamsız zulmün karşısında bütün dünyaya sesini duyurmak için ve bu anlamsız savaşı sona erdirmek için her türlü mücadeleyi veriyor. Çünkü zulüm görenlerin, sesiz yığınların sesi olmayı herzaman Türkiye olarak şiar edindik ve bu tutumumuzu, bu anlamsız savaş bitinceye kadar da sürdüreceğiz."
 
Bakan Yıldırım, Türk Kızılayı İstanbul Şubesi ile gerçekleştirdikleri "Bir Oyuncak Bir Tebessüm" projesinde, Türkiye'de bulunan ve Suriyeli sığınmacıların kaldığı 21 kampta 81 bin çocuğun oyuncakla buluşacağını, hüznün tebessüme dönüşeceğini söyledi.
 
 
Bakanlar daha sonra Harran ilçesine geçerek, buradaki konteyner kentte kalan Suriyeli çocuklara da oyuncak dağıttı.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49