Öne Çıkanlar boks restore getirildi Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık

Bu haber kez okundu.

7 Yıldır Söylenen Sözler Hayata Geçirilmedi
Şanlıurfa’da geçmiş yerel seçimde ‘’Karakoyun’da Sandal Sefası’’ projesi yapılacağı sözü verilen fakat 14 mevsimi geride bırakan, üç belediye başkanını eskiden Karakoyun deresi projesi bir türlü gerçekleştirilemedi.
2011 Yılında Dönemin Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından ıslah edilerek çevre düzenlemesi yapılan Karakoyun Deresi övgüyle bahsedilen projede dereye su akıtılacak ve vatandaşlar derede kayık sefası yapacaktı. 7 Yıldır söylenen sözler hayata geçirilmedi.
Karakoyun Deresi peyzaj çalışmaları yaklaşık 20 dönümlük bir alanı kapsıyor. Üzerinde Hızmalı Köprü, Millet Köprüsü ve bir adet su kemeri bulunan Karakoyun Deresi’nde yapılacak peyzaj çalışmaları içerisinde, aydınlatma, kamelyalar, yürüyüş yolları, kafeteryalar, yöresel bitkiler ve çiçeklendirmeler de yer alacak. Hatta dönemin belediye başkanları döneminde dereye su bırakılmasından sonra sandalların geleceği ve vatandaşların derede sandal keyfi yapacağı bile söylenmişti. Aradan geçen yıllara rağmen bir türlü çalışma yapılmadı.
Geçtiğimiz günlerde gazetecilerle bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi; Karakoyun deresine su bırakmamız için çalışmalarımız var. Daha önce de su bırakılacak denilmiş ama bu bir çözüme kavuşturulmamış . Orayı çok güzel yönetmemiz lazım. Derede su hareketliliği yaparak, elimizdeki debiyi kullanacağız. Karakoyu’nun yanında kamulaştırmalara başladık. Karakoyun köprülü kavşağı bitirmemiz lazım. Süleymaniye mahallesini, Karakoyun, Akşemsettin ve Hızmalı mahallelerini rahatlatmamız lazım. Buraları trafik olarak rahatlatmamız lazım. Sonra çelik köprülerle OSB'ye su götürüyoruz. O projeyi ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz yapıyor. 8 kilometrelik bir çelik hat ve büyük bir debi oluşturuyoruz. Proje bitsin, sonra DSİ ile bir protokol yapacağız. İki yıldır bu proje için çalışıyoruz, artık bu projenin temeli var"diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49