Öne Çıkanlar 1 yaralı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi urfa haber

Bu haber kez okundu.

620 Bin Kişiye Görevli Yetişemiyor
Şanlıurfa’da yeşilkart işlemlerini yaptırmak isteyen vatandaşlar, yeşilkart bürolarında uzun kuyruklar oluşturuyor. İşlemlerini yaptırmaya gelen vatandaşlar, işlemlerini erken bitirmek için sabahın erken saatlerinde yeşilkart bürosuna gelerek, sıraya giriyor.
 
Yeni hal pazarında bulunan Yeşilkart bürosunda işlem yaptırmak isyen vatandaşlar, yeşilkart bürosu önünde uzun kuyruklar oluştururken, yeşilkart bürosunda çalışan görevliler ve güvenlik önlemi alan polisler de zor anlar yaşadı.
 
SAATLERCE KUYRUKTA BEKLİYORLAR
 
Şanlıurfa’da, Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında sosyal güvencesi olmayanların yaptırması istenen gelir testi ve yeşil kart vizelerini yenilemek isteyenler, Yeşil Kart Bürosu önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Sabahın erken saatlerinden itibaren kuyruğa giren yüzlerce kişinin izdihama yol açmaması için polisler önlem alırken, Yeşil Kart Bürosu görevlileri de kalabalığı sık sık megafonla uyardı. İşlemlerini yaptırmak isteyen vatandaşlar, sıranın kendilerine gelmesi için saatlerce kuyrukta bekliyor.
 
620 BİN KİŞİYE GÖREVLİ YETİŞEMİYOR 1 milyon 700 bin nüfusa sahip olan ve yaklaşık 620 bin kişinin yeşil kartı bulunan Şanlıurfa’da, Genel Sağlık Sigortası için gelir testi yapılmasının istenmesi ve diğer Yeşil Kart Bürosu’nun önünde uzun kuyruklara görevliler yetersiz kaldı. Gelir testi ve yeşil kart vizelerini yenilemek isteyen yüzlerce kişi sabah erken saatlerden itibaren Yeni Hal Pazarı’nda bulunan Yeşil Kart Bürosu’na akın etti. Onlarca metre kuyruğun oluştuğu Yeşil Kart Bürosu önünde, çevik kuvvet polisleri de izdiham yaşanmaması için önlem aldı. Yoğunluğun yaşandığı Yeşil Kart Bürosu önünde görevliler ise megafon ile kalabalıkta bulunan vatandaşları, yeşil kartlarının vize bitim tarihinin ardından gelmeleri ve sıralarını kimseye vermemeleri konusunda uyardı. Kalabalığın fazla olduğu büroda çalışanlar yetersiz kaldı. İşlemlerini yaptırmak için Yeşilkart bürosuna gelen vatandaşlar, çalışan görevli sayısının artırılmasını istedi.
 
“GÖREVLİ SAYISI ARTIRILSIN” Soğuk havada sabahın erken saatlerinden itibaren kuyruğa giren ve sıranın kendilerine gelmesini bekleyen vatandaşlar ise ön sırayı almak için sabahın en erken saatlerinde geldiklerini söylerken, büroda çalışan görevli sayısının artırılmasını istedi. Çalışan görevlilerin yetersiz kaldığını söyleyen vatandaşlar, “Şanlıurfa’da 6 yüz binin üzerinde yeşilkart kullanan vatandaş var ama yeşilkart bürosunda çalışan kişi sayısı çok az. Çalışan görevliler, vatandaşlara yetersiz geliyor. Yeşilkart bürolarında çalışan görevli sayısının artırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
İZDİHAM OLDU
 
Sıranın kendilerini bekleyen yüzlerce vatandaş, kuyruğa girerken, büro gişelerinde ise izdihamlar oluştu. Yeni hal pazarındaki yeşilkart bürosunda işlemlerini yaptırmaya gelen
 
vatandaşlar, bu anlamda görevlileri de zor durumda bırakırken, kuyruğun giderilmesi ve yoğunluğun olmaması için büro ve çalışan sayıssının artırılması istendi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49