Öne Çıkanlar boks getirildi Yine Halkın İçinde restore mıllı bırlık ve kardeslık

Bu haber kez okundu.

600 Kadın Kursiyer İş Sahibi Oldu
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kadın Kültür ve Destek merkezlerinde kurs gören 600 kadın iş sahibi oldu.
Kent merkezinde kadınlara hizmet veren 8 Kadın Destek merkezinde eğitim alarak çeşitli kurslardan sertifika alan kadınlar, Aile ekonomisine katkı sağlıyorlar.
El Sanatları, Dikiş nakış, Kuaför, Bilgisayar, Giyim tekstil, web tasarım ve diğer kurslardan eğitim görerek iş imkanı bulan ve iş yeri sahibi olan kadınlar, Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.
Başkan Güvenç'e Teşekkür Eden Çoban, Kimseye Muhtaç Olmadan Çocuklarıma Bakıyorum
Kuaför kursundan sonra kendi iş yerini açması için olanak sağlanan Hatice Çoban, " Kapalı kapılar ardında evimizde otururken Kadın destek merkezinde eğitim gördükten sonra mikro krediye başvurarak iş yeri sahibi oldum. 3 çocuğuma tek başıma bu iş yeri sayesinde kimseye muhtaç olmadan bakıyorum. Kadın destek merkezlerlerinde eğitim görürken bir yandan da sosyal yaşantıma katkı sağlayacak etkinliklere de katılıyorum. Allah razı olsun bütün kadın arkadaşlarıma bu kadın destek merkezlerini öneriyorum. Kadınları unutmayıp bu denli güzel bir hizmet sunduğu için Başta Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç olmak üzere bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Cahide Tokmakçı, Ürünlerimi İnternet Üzerinden Satıyorum
El Sanatları kurslarından eğitim alarak kullanılmayan giysilerin  geri dönüşümünü sağlayarak, internet üzerinden satan Cahide Tokmakçı, " Büyükşehir Belediyemizin açmış olduğu Kadın Destek Merkezinde 7 aydır eğitim görmekteyim. Bu destek merkezlerinde geçirdiğim zaman boyunca hem sosyal yaşantıma katkı sağladığım gibi kendi aile ekonomimi de katkı sağlama imkanı buldum. kullanılmayan giysileri tekrardan onararak mutfak önlüğü ve farklı giysiler yapıyorum. yaptığım ürünleri ise internetten satarak aile bütçeme katkı sağlıyorum. Bütün kadınları destek merkezlerine davet ediyorum. gelip burada zamanlarını güzel değerlendirsinler meslek sahibi olsunlar." şeklinde konuştu.
Ayrıca Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren 8 Kadın Destek merkezinde kadınların çocukları için kreşler yer alıyor. Kadınlar çeşitli etkinliklerle; İstanbul, Konya ve Gaziantep gezilerine, sergilere, seminerlere ve sohbetlere katılmaları sağlanıyor.
Öte yandan Kadın Destek Merkezlerinde okuma-yazma ve Kuran-ı Kerimi bilmeyen kadınlar için açılan özel kurslardan isteyen kadınlar faydalanabiliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49