Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

6 bin Suriyeli çocuğa aşı
Suriyeli sığınmacıların barındığı Süleyman Şah çadır kentti ve Harran Konteynır Kent Konaklama Tesisi'nde 0-5 yaş arası 6 bin çocuğa çocuk felci aşısı yapıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Harran Kaymakamı Muhammet Selami Yazıcı, "Sağlık Bakanlığı'nın çocuk felci ile ilgili yapmış olduğu bu çalışmanın devamı Harran Konteynır Kent'te de yapılmaktadır. Kampımızda 4 bin 500 Suriyeli çocuktan 0-5 yaş arası 2 bin çocuk aşılanmıştır. Bu çalışmalar neticesinde bu hastalıkların önüne geçilecektir" dedi.

Halk sağlığı Müdürü Dr. Osman KOYUNCU yaptığı açıklamada “Bilindiği üzere kampanya ilimiz genelinde tüm hızıyla devam etmekte olup hedeflenen 300 bin çocuğumuza aşılarının yapılıp 1998 den buyana hiçbir vaka görülmeyen ülkemizde yeni bir vaka ile karşı karşıya kalmamak için vatandaşımızın da  gereken önemi  ve  ciddiyeti vermeleridir.Ev  ev  gezen ekiplerimizin adreslerinde bulamadıkları  vatandaşlarımızın kapılarına bırakılan bilgi notlarını dikkate alarak bağlı bulundukları Aile Hekimine başvurmaları  ve çocuklarına aşılarını yaptırmalarının önemine dikkat çekti.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49