Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

512 Milyon Avro toplantısı yapıldı
Şanlıurfa’da(TKDK) Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından çeşitli sektörlere verilecek 11 çağrı hibe toplantısı yapıldı.
 
Şanlıurfa Nevali otelde  düzenlenen toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ferhat Şelli, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Tarım  İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları ve STK temsilcileri katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Şanlıurfa il  Koordinatörü Mehmet Ekinci yaptı, Ekinci TKDK’nin çalışma sistemi hakkında bilgi vererek hibe programına müracaat edecekler hakkında bilgi verdi .ayrıca 11. Proje Başvuru Çağrı İlanına çıktığını anımsatılarak, ilandaki bütçenin 512 milyon 713 bin 338 avro olduğunu belirtildi. Birçok alanda hibe verileceği anımsatılırken yatırımcıların Şanlıurfa’ya yatırım yapması istendi.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ferhat Şelli” Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) yayımladığı 11. başvuru çağrı ilanı kapsamında yaptığı konuşmada, çağrının hem Şanlıurfa'daki hem de Türkiye'deki çiftçiler için çok önemli bir fırsat olduğunu söyledi.
 
Çağrı dönemindeki destek bütçesinin 512 milyon avro olduğunu hatırlatan Şelli, "Başvurular 30 Eylül 2013'te başlayacak ve 31 Ekim 2013'e kadar yatırımın uygulanacağı ildeki koordinatörlüklere yapılacak. Ancak bu 25 gün süre boyunca bu bölgeye yatırım yapılmasıyla ilgili fonların tanıtınımın iyi yapılması lazım" diye konuştu.
 
Konuşmasında, 12 bin çiftçinin geçmiş yıllara ait buğday destekleme ödemelerine bloke konulduğuna değinen Şelli, bunların ödenmesi noktasında ise çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.
 
"Ama burada şöyle önemli Bir Nokta var 12 bin çiftçimizin 1 Ekim'e kadar başvurularını yapmaları lazım. Yani il ve ilçe müdürlüklerimize gidip 'ben buğday desteklememi alamadım' diyerek başvurusunu yapacak. Biz çiftçinin geçmiş yıllara ait üretim yapıp yapmadığını uydu fotoğraflarıyla takip edeceğiz, eğer gerçek üretim yapmışsa bunların ödemesini Kasım ayında yapacağız."
 
Toplantının açılış konuşmasında söz alan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, önemli bir programa gereken derecede katılım gösterildiği için tüm katılımcılara teşekkür etti. Tarımı ve hayvancılığın öneminin dünyada ve Türkiye de ve özellikle Şanlıurfa’da sıkça tekrar edilmesi gerektiğini vurgulayan  Güvenç ‘’Tarihin her döneminde bu ziraat işi önemini korumuştur, önemini arttırarak ta  gelişmeye devam etmektedir. Ana sektör olarak tarıma sahip tarım ülkesi olan ülkemizde de tarımdan asla vazgeçemeyiz, tarımı sürekli konuşmalıyız, modern tarım yapmalıyız, kafa patlatmalıyız ve üstüne gitmeliyiz’’ Dedi.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49