Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık eyyübiye getirildi boks

Bu haber kez okundu.

500 yataklıda hastalar tahliye edildi.
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Araştırma Uygulama Hastanesi'nde güç kaynağında aşırı yüklemeden dolayı yangın çıktı. yangın dolaysıyla hastalar başka hastanelere ve acil servise tahliye edildi.
 Yangın akşam saatlerinde meydana geldi. iddiaya göre Mehmet Akif İnan Araştırma Uygulama Hastanesinde güç kaynağında aşırı yüklemeden dolayı yangın çıktı olay yerine . çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis ekibi gönderildi. itfaiye yangında kısa sürede müdahale ederek söndürdü.
 Yangın nedeniyle hastanenin Genel Cerrahi ve Genel Cerrahi yoğun Bakım Ünitesine duman sızdı. Hasta yakınları büyük panik yaşarken hastane alarma geçti. yangından etkilenen hastalar başka hastanelere ve acil servise sevk edildi. D.S.İ'den yedek jeneratör getirildi. Başka hastanelerden tüp getirildi. yoğunluktan dolayı tüpler bir saat araç içersinde bekletildi.
Hastanede yaşanan yangın olayın ardından hastanede inceleme yapan İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, " Hepimize geçmiş olsun Hastanemizin UPS'lerinde, güç kaynaklarında olan bir yangın söz konusu. Aşırı yüklenme, aşırı ısınmadan kaynaklanan bir yangın söz konusu. Bu yoğun dumana neden olmuş. Bundan dolayı dumandan etkilenme, hastane içerisine duman yayıldığı için bir panik havası oluşmuş. İtfaiyemiz dumana anında müdahale etmiş, yangın söndürülmüş. Ardından tabi ki güç kaynakları devreden çıktığı için elektrik kesilmiş. Teknik ekiplerimiz şuanda Tedaş ekipleri ile birlikte çalışıyor. Bu arada jeneratörlerimiz devreye girse de kablolar yandığı için hastane elektrikle beslenememiş. Bu arada biz 112 acil servis hizmetleri olarak ilimizdeki bütün yoğun bakım yataklarımızı organize ettik, her ihtimale karşı nakledilmesi gereken hastalarımız olursa diye. Sıkıntı yaşamasın diye 3 tane hastamızı il içerisindeki hastanelerimize nakil ettik. Hastalarımızın durumları iyi. Tabi çevre illerimizde de tedbir amaçlı yataklarımız boşaltıldı. Fakat büyütülecek bir konu yok" dedi.
Duran, daha sonraki saatlerde bir gelişme olarsa aktaracağını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49