Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

500 kişilik Jandarma ekibi tırları durdurdu

Jandarma, Adana'nın Ceyhan ilçesi otoyol gişelerinde silah yüklü olduğu iddia edilen 3 TIR'ı durdurdu. TIR'larda arama yapılıyor.

Adana'da kaçak silah ve mühimmat taşıdığı ihbarı alan güvenlik güçleri, otoyolda durdurdukları TIR'larda arama başlattı. Jandarma ekipleri silah ve mühimmat taşıdığı ihbar edilen 3 TIR'ı bugün öğle saatlerinde Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) otoyolunun Ceyhan Gişeleri'nde durdurdu. 500 kişilik jandarma ekibi TIR'larda arama başlattı.

JAMMER KULLANILDI

Tarsus- Adana- Gaziantep otoyolundan Ceyhan İlçesi'ne girerken, Sirkeli Gişeleri önünde durdurulan 3 TIR'da arama yapılmadan önce, bir dizi güvenlik önlemine başvuruldu. Jammerler ile sinyal kesme uygulaması yapıldı, patlama ihtimaline karşı önlem alındı.

ŞOFÖRLER GÖZALTINA ALINDI

Brandaları açılan TIR'ların ilk incelemesinin ardından 3 şoför, kelepçelenerek gözaltına alındı. TIR'lar detaylı aramadan geçirilmek üzere otoyol gişelerinden daha güvenli bölgeye götürüldü.

"MİT OPERASYONA MÜDAHALE EDİYOR" İDDİASI VAR

500 jandarma personelinin katılldığı ve cumhuriyet savcısının talimatı ile yapılan operasyona MİT'in müdahale etmeye çalıştığı iddia ediliyor. Üst düzey MİT görevlilerinin TIR'ların bırakılması için Jandarma ve savcıya baskı yaptığı öne sürülüyor.

GAZETECİLER BÖLGEDEN UZAKLAŞTIRILDI

Bu arada, TIR'lardan görüntü almak için gişelere yaklaşan gazeteciler, jandarma ekiplerince bölgeden uzaklaştırıldı. 

Adana'da daha önce de 1 TIR ve 2 otobüste mühimmat ele geçirilmişti. Hatay'da da bir TIR savcılık kararı ile aranmak istenmiş, ancak MİT'e ait olduğu belirtilerek aranmasına engel olunmuştu. Bu da tartışmalara neden olmuş, TIR'ın aranmasını isteyen savcı başka göreve atanmıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49