Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

5 Yaşındaki Sonya Rahat Nefes Aldı
Konu İle İlgili Op.Dr.M.Emin BALCIOĞLU; 03.10.2016 tarihinde çocuk cerrahi polikliniğimize nefes darlığı,göğüs ağrısı ve öksürük şikayeti ile müracaat eden 5 yaşında ki Sonya ESKİMİŞ isimli çocuk hastanın ilk muayenesinin ardından görüntüleme tetkikleri istenmiş ve bu tetkiklerin neticesinde ise sağ akciğeri tamamen kaplayan 15 cm çapında devasa bir kist saptandı.
 
Hasta yakınlarına 5 yaşındaki bir çocuk’ta 15 cm çapında bir kist hidatiğin olmasının çok fazla görülen bir durum olmadığı bir an önce ameliyat edilmesi gerektiği anlatıldı. Hasta yakınlarının onayı alındıktan sonra 5 yaşında ki Sonya ESKİMİŞ isimli çocuk hasta acil olarak ameliyata hazırlandı.
 
04.10.2016 tarihinde Çocuk Cerrahi Uzmanı Op.Dr.M.Emin BALCIOĞLU yönetimindeki cerrahi ekip ortalama 1,5 saat süren başarılı bir operasyon ile hayatı boyunca sağ akciğerindeki kist nedeni ile bir miktar nefes ile yaşamak zorunda kalacak olan 5 yaşında ki Sonya ESKİMİŞ isimli çocuk hasta sağlığına kavuşturuldu.
 
Kist Hidatik Hastalığı Neden Oluşur?
 
Kist hidatik hastalığının en büyük etkeni cestod grubuna ait bir yassı solucan olan E.granulosus’dur. E.granulosus çok geniş bir coğrafi dağılım gösterir.
 
Hayvancılığın yaygın olduğu bölgelerde daha fazla yaygınlaşmıştır. En sık karaciğer ve akciğerleri hedef alır. Akciğer Kist hidatiği genç yaş grubunda daha sık olarak görülür.
 
Hastalığın Belirtileri ve Erken Teşhis
 
Pediyatrik yaş grubunda hidatik kistler immün cevabın tam gelişmemiş olması,akciğer parankiminin elastikiyetinin ve solunum kapasitesinin erişkinlere göre daha fazla olması nedeniyle bulgu vermeksizin dev boyutlara ulaşabilirler.
 
Kist oluşumunun başlangıç dönemi genellikle asemptomatiktir ve genellikle 5 cm. çapa ulaşıncaya kadar herhangi bir belirti vermezler.
 
Bu tip kistler daha çok bronşiyal ve/veya plevral irritasyona bağlı olarak nefes darlığı,göğüs ağrısı ve öksürüğe neden olurlar.
 
5 cm çapa ulaşıncaya kadar herhangi bir belirti göstermediğinden kist hidatik hastalığında erken teşhis çok nadir olarak tespit edilebilir.Nefes darlığı,göğüs ağrısı ,öksürük komplikasyonların gelişmesi, kist hidatiğin komşu organlara baskı uygulaması ,rutin muayeneler sırasında (Check Up), cerrahi bir girişim esnasında veya otopside saptanabilir dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48