Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

40 yıl sonra İstanbul’da buluştular
Urfa Lisesi mezunları İstanbul’da buluştu. Şanlıurfalılar Derneği’nin Şirinevler’deki binasında toplanan lise mezunları, birbirleriyle hasret giderip eski anıları paylaştılar. Çiğköfte ve tatlının yanı sıra öğrencilerin vazgeçilmez yiyecekleri arasında bulunan lolazdan da yiyen ve çoğu 1970’li yılların mezunu öğrenciler önümüzdeki yıl Nisan ayında buluşmak üzere vedalaştılar.
Söz konusu buluşmayı Adnan Güven ve Halil Savaş’la birlikte organize ettiklerini belirten Mahmut Mancı, “Bu bizim ilk toplantımız, dolayısıyla bazı eksiklikler olabilir. Amaç böyle bir birlikteliği başlatmak. Önümüzdeki yıl daha kalabalık ve daha zengin bir buluşma olur” dedi.
Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Durak Parlakçı da, uzun süreden beri böyle bir etkinliği düşündüklerini ancak bu planlarının Mahmut Mancı, Adnan Güven ve Halil Savaş’a kısmet olduğunu anlattı. 5 yıldan beri hizmet ettiklerini hatırlatan Parlakçı, şunları söyledi: “Biz toplumsal harekete alışkın değiliz. Oysa temsil manasında güçlü olduğumuz taktirde bir yerlere gelebiliriz. İstanbul gibi bir metropolde bir yerlere gelinmeden söz sahibi olunmuyor. Bunun için birlikte hareket etmeliyiz.”
Durak Parlakçı, bu yıl 150 öğrenciye burs verdiklerini, önümüzdeki yıl bu sayıyı arttırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Şanlıurfalılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Edibe Aydın Kahya da, “Bakın lisede de kız öğrenci sayısı azdı, şimdi burada da yine çok az” dedi.
O dönemin öğretmenlerinden Abdullah Haktankaçmaz ise yaptığı konuşmada, hem öğretmenlik hem de öğrencilik yıllarına ait ilginç anılarını anlattı. Haktankaçmaz, sözlerini “varsa herkese hakkımı helal ediyorum, sizlerin de helal etmesini istiyorum” şeklinde tamamladı.
Bu arada, önümüzdeki yılın organizasyon komitesi belli oldu. 1024 Nisan ayında gerçekleşecek buluşma için gönüllü olarak Muzaffer Dörttaş, Mustafa İzgördü ve Ahmet Birkan, organizasyonu üstlendi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49