Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan Sancaktepe -Şanlıurfaspor Karacadağda Bakım Çalışması Vali Erin Yıldız Meydanında Vatandaşla Buluştu

Bu haber kez okundu.

40 Derecede tarlada oruçlu çalışmak
 Mustafa Bayar
Şanlıurfa'da Ramazan ayında 40 dereceyi artan sıcak altında tarlada çalışan vatandaşlar, bir yandan işlerini yaparken, bir yandan da oruçlarını tutuyor.
Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Ulubağ mahallesinde tarla işçileri, hem orucunu tutuyor, hem de 40 dereceyi geçen sıcağa rağmen çalışmaya devam ediyor. İşçiler Tarlada yeşil fasulye topluyor.
Mevsimlik tarım işçileri, yaz sıcaklarına denk gelen Ramazan ayını tarlada karşıladı. Birçok aile çalışmanın verdiği zorluktan dolayı oruç tutamazken, bazı ailelerde sıcağa rağmen oruç ibadetinden taviz vermeden çalışıyor.
Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı Şanlıurfa'da gün boyu tarlada çalışan çiftçiler, her şeye rağmen çalışmak zorunda olduklarını belirtiyor.
Ramazan ayının sıcak geçtiğini belirten İşçiler "Ramazan ayı bu sene zorlu geçiyor. Çünkü günler çok uzun oluyor. Genelde de havalar çok sıcak seyrediyor. 40 derecenin üzerinde çalışmak bizi gerçekten de çok fazla zorluyor. Bu yüzden de oruç tutmak bizi oldukça zorluyor. Tutamadığımız zamanlar oluyor. İnşallah ileride kaza yaparız. Burada yeşil fasulye topluyoruz torbasını 8 lira karşılığında topluyoruz oruç nedeniyle günde en fazla 3 torba toplayabiliyoruz oda 24 liraya mal oluyor ikindi zamanı oruçlu olduğumuzdan işi bırakıyoruz hava ne kadar sıcak olursa olsun orucumuzdan vaz geçmiyoruz yinede tutuyoruz Allah bize yardımcı oluyor" dediler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49