Öne Çıkanlar 1 yaralı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

“4 Yıldır Külünçe Fiyatları Değişmedi”
Şanlıurfa’da yıllardır süregelen külünçe geleneği, bayrama sayılı günler kala canlanmaya başladı.
 
Şanlıurfalıların özel günler ve özellikle bayram günlerinde vazgeçilmezi olan külünçe, evlerde ve fırınlarda yapılmaya başlandı. Evlerde kadınların malzemesini karıştırarak hazırlayıp fırına gönderdiği külünçelerin yanı sıra fırınlarda da özel külünçeler yapılıp satılmaya başlandı. Unlu mamulleri satan fırınlarda yapılan külünçeler, vatandaşların büyük ilgisini çekiyor. Şanlıurfa’da kimisi külünçeleri kedisi hazırlarken, kimisi de hazır külünçe almayı tercih ediyor. Vatandaşların evlerinde zahmet edip külünçe yapmalarına gerek olmadığını söyleyen fırıncı İbrahim Karayolluk, evde hazırlanan külünçelerin aynısını yapıp vatandaşların hizmetine sunduklarını söyledi.
 
“4 YILDIR KÜLÜNÇE FİYATLARI DEĞİŞMEDİ”
 
Hazırlayıp vatandaşların hizmetine sundukları külünçelerin fiyatının 3, 5 lira olduğunu belirten fırıncı Karayolluk, 4 yıldan beri aynı fiyatla külünçe sattıklarını kaydetti. Büyük ilgi gören külünçelerin herkes tarafından alınabilmesi için fiyatlarda bir değişme olmadığını belirten Karayolluk, “bilindiği gibi Şanlıurfa’da bayram denilince akla külünçe gelir. Biz burada, vatandaşlarımızın tam istediği şekilde külünçe hazırlıyoruz. Külünçeler vatandaşlar için vazgeçilmez olduğu için fiyatlar sürekli aynı kalıyor. 4 yıldan beri külünçenin kilosunu 3, 5 liraya satıyoruz. Buradaki amaç, herkesin bayram gününde külünçe yemesini sağlamaktır” dedi.
 
EVLERDE DE KÜLÜNÇE HAREKETLİLİĞİ BAŞLADI
 
Fırınlarda olduğu gibi evlerde de külünçe için hazırlıklar başladı. iftardan sonra külünçeleri hazırlayıp fırınlara göndererek pişiren kadınlar, bu şekilde aileleri için külünçe hazırlığı yapıyor. Bayramda misafirlere ikram edilen külünçeleri hazırlayan kadınlar, ev yapımı külünçelerin daha lezzetli olduğuna inandıklarını belirterek, “külünçelerimizi evde hazırlıyoruz, bu şekilde daha lezzetli oluyor. Fırınlarda yapılan hazır külünçeler de emini büyük emek verilerek yapılıyor ama biz kendi yaptığımız külünçeleri yiyoruz. Bayram günü gelen misafirlerimize kendi ellerimizle yaptığımız külünçeleri ikram etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49