Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

4 yıldır hep aynı özlem
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’ya yerleşen Suriyeliler, yaklaşan Ramazan bayramı dolayısıyla hüzünleniyor.
Yaklaşık 4 yıldır Suriye’de devam eden iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, bayramı ülkelerinden uzakta geçirecekleri için hüzünlü olduklarını söyledi. Savaşın başladığı ilk zamanlardan itibaren kaçarak Şanlıurfa’ya yerleşen Suriyeliler, 4 sene boyunca bayramları kendi akrabalarından uzakta geçirdiklerini anımsattı. Yaşanan iç çatışmalar nedeniyle ülkelerine dönemediklerini ve bayramları Türkiye’de buruk geçirdiklerini söyleyen bir Suriyeli, “bize bu felaketi yaşatana Allah da aynı felaketi yaşatsın. Neredeyse 4 sene olacak akrabalarımızı göremiyoruz, bayramları, Ramazanları ülkemizden, yakınlarımızdan uzakta geçiriyoruz. Bu Ramazan’da memleketimizde olmak istiyorduk olmadı. Bayramda yine burada olacağız. Kendi vatanımızdan uzak olduğumuz için bayrama sevinemiyoruz” dedi.
Çadır kentlerde yaşamını sürdürenlerin yanı sıra, çadır kent dışında yaşayanlar da aynı şekilde yaklaşan bayram için sevinemediklerini söyledi. Kent merkezinde yaşayan Suriyeliler, çadır kentte kalanlara göre daha zorlu şartlarda yaşadıklarını söyleyerek, devletin hiçbir imkanından faydalanmadıklarını söyledi. Devletin, bayram ve diğer özel günlerde çadır kentte kalan Suriyelilere yönelik etkinlik düzenlediğini anımsatan Suriyeli, kendilerinin bu imkanlara sahip olmadığını söyledi. Bayramı ülkelerinden ve akrabalarından uzakta geçireceklerini söyleyen Suriyeli, “bir bayram düşünün ki bir başınıza kalmışsınız, başka hiç kimseniz yok. Bir başına geçireceğiniz bayram sizi ne kadar mutlu edebilir ki? Bu nedenle biz de mutlu değiliz, ülkemize dönene kadar da mutlu olmayacağız. Çadır kentte kalan vatandaşlarımız bize göre daha şanslı çünkü devlet onlara eşitli etkinlikler düzenliyor. Bayramlar devlet onların bayramını kutluyor, onları ziyaret ediyor ama bizi ziyaret olmuyor. Bu nedenle bu bayramı da diğer bayramlar gibi buruk geçireceğiz” şeklinde konuştu.
Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin kendi ülkelerinden uzakta geçirdikleri her günde perişan olduklarını söyleyen Suriyeli, bayram günü çöp toplamak ya da tarlada çalışmak zorunda kalan Suriyelilerin de olabileceğini söyleyerek, “insan, ülkesinden uzaklaştı mı zaten her türlü zorluğu yaşayacaktır. Biz de aynı şekilde çeşitli zorlukları yaşıyoruz. Bazı vatandaşlarımız burada çöp topluyor, bazıları da tarlalarda çalışıyorlar. Bayram günü bile çalışmak zorunda olanlar var. Durum böyleyken, bayrama ne kadar mutlu girebiliriz ki? Bizi bu hale getiren Esad’ın da bir gün aynı duruma düşmesi tek hayalimizdir. İnşallah  o da, bu insanlara çektirdiğinin aynısını çeker” diyerek, kendilerini ülkelerinden uzaklaştıran Esad’a tepki gösterdi.  


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49