Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

4 Altın Yıl Dönemini Geride Bıraktık
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’da 4 yılda 400 projenin tanıtım toplantısına katıldı. Bakan Çelik, “4 yıl bizim başımızı öne eğdirecek hiçbir iş yapmadığımız gibi başınızı dimdik tutacak önemli icraatları gerçekleştirdik. 400 proje kapsamında Şanlıurfa'ya 13,367 milyar yatırım yaptık" dedi.
 
GAP Tarımsal Eğitim Merkezi (GAPTEM)’de düzenlenen toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Akyürek, Halil Özcan, Mahmut Kaçar, Abdülkerim Gök, Yahya Akman, Seyit Eyyüpoğlu, Abdülkadir Emin Önen, İlçe Belediye Başkanları ile partililer katıldı.
 
Törende konuşan Bakan Faruk Çelik, "2011 seçimleri öncesi tıpkı bugün olduğu gibi tam 4 yıl önce 4 yılda 400 proje vaadinde bulunmuştuk. Zaman hızla akıp geçiyor. 4 yıl önce sizlerle caddelerde sokaklarda, mezralarda köylerde buluşurken sizlere vaat ettiğimiz 400 projenin ne durumda olduğunu sizlerle paylaşmak, size hesap vermek için huzurlarınızdayız.
 
Siyaset yaparken eserleri konuşturmaktır iz bırakmaktır. Yoksa siyaset imkanlarını siz şahsi ikballer uğruna kullanacak olursanız bunun adının siyaset olmayacağını hepimizin bilmesi gerekiyor. Hoş vaatler olur siyasette ama sonuna bakarsınız sonu boş şeyler çıkar boş vaatler yapmak seçim öncesinde belki bir anlam ifade eder ama yıllar geçtikten sonra halkla yüz yüze geldikten sonra içi boş olursa vay sizin ve memleketin haline onun için boş vaatler değil içi dolu vaatlerle ve AK yüzlerin buluştuğu bir neticeye dönüşmesi gerekiyor siyaset etme anlayışının bu güne kadar çok şükür bu gün ilk gün karşılaştığımız gibi yüzümüz ak olarak huzurlarınıza geldik. 4 yıl bizim başımızı öne eğdirecek hiçbir iş yapmadığımız gibi başınızı dimdik tutacak önemli icraatları gerçekleştirdik. Son 13 yıldır Türkiye’yi namarte muhtaç etmedik. Türkiye’nin bütün tarafında kalkınma hamleleri gerçekleştirdik ve namerte muhtaç hale hiçbir vatandaşımızı da ülkemizi de getirmedik. 
 
4 ALTIN YIL DÖNEMİNİ GERİDA BIRAKTIK
 
Yeni görev alacakların daha terlemesi lazım. Eser bırakacaksınız, iz bırakacaksınız. Milletin “Allah razı olsun” temennisini üzerinize alacaksınız. Sizden tek şey istiyorum “Allah sizden razı olsun” deyin dedim. İnşallah layık olmuşuzdur. Gelecek dönem çok daha zor olacak çünkü bir altyapı var. Sorumluluk alacak arkadaşların bu altyapıyı taşıyabilmesi gerekir.
 
Güvenç:İnanıyorum ki bir yıllık dönemi verimli bir şekilde geride bıraktıklar. İşin dedikodusunu yapmak kolay.
 
11 yılda 2002-2011 yılları arasında 20 katrilyon kaynak aktarıldı. Feda olsun, herşey Şanlıurfa için. Ak parti iktidarlarının başından 2011 yılına kadar aktardığı imkanlar.
 
2011-2015 arasında 12 milyar lira helal olsun. Böyle bir kadro ile bugünkü cumhurbaşkanımız bizleri buraya görevlendirdi. Göreve başlarken şu ilkeler doğrultusunda göreve başladık.
 
Dedik ki Şanlıurfa Ankara’ya gitmeyecek. Ankara Şanlıurfa’ya gelecek. Üst düzey tüm bakan ve tüm genel müdürler bölgedeki tüm toplantılarını Şanlıurfa’da yapacak. Hepsi de buraya sizin ayağınıza geldiler. Türkiye başkanları ile ilgili ilk toplantı Şanlıurfa’da yapıldı.
Dedik ki Şanlıurfa’yı büyükşehir yapacağız. Sayın başbakanımızla görüştük. Çok şükür dediğimiz tarihte kanununu çıkardık ve Şanlıurfa büyükşehir oldu. Akabinde dedik ki Abide Kavşağını yapacağız. 25 milyon lira harcayarak yaptık. 11 Nisan projesini yapacağız dedik. 11 Nisan alanının park olması için spor bakanlığımızdan yerini aldık. Tartışmasaydık bugün burası parktı ama bugün temelini atacağız.
 
Çalışmayı ve sorun çözmeyi çok seviyorum.  Sorunları çözme delisi bir insanım hiçbir zaman bir hesap adamı olmadım ne maddi konularda nede diğer pazarlıklarda. Yalnızca hizmet için yola çıktık. 4 yıl geçmesine rağmen mutlu olmayanlar bizi halen yabancı olarak tanımayanlar da var onları da saygıyla selamlıyorum onlara da rahatsızlık verdiğim için onlardan da özür diliyorum. Ama bu benim tercihim değildi. Cumhurbaşkanımızın bizi Bursa’dan Urfa’ya göndermesi ile oluşan bir tabloydu yoksa ben o kardeşlerimi bizzat üzmek istemezdim. Onlar benden daha iyi yapacaklarına inanıyorum. Ama böyle bir tercihte Cumhurbaşkanımız bulunduğu için az sayıda da olsa o arkadaşlarımıza rahatsızlık verdiğim için özür diliyorum. Meclisteki yoğun gündem nedeniyle dün gelemedik bu gün buraya gelerek bu projelerimizi tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Siyaset laf işi değildir. Siyaset hizmet işi ve çözüm sanatıdır. 2011-2015 yılı arasında 12 milyar lira kaynak aktararak hizmetleri tamamladık .”dedi.
 
Çelik Şanlıurfa'ya verilen 400 proje yapılan yatırımlar, Ulaştırma,1,443 milyar, Eğitim 1,050 milyar, Sağlık 540 milyar, Orman ve Su işleri 7,013 milyar, Kültür ve Turizm 220,8 milyon, TOKİ 595 milyon, Gıda ve Tarım ve Hayvancılık 820 milyon, Aile ve sosyal politikler 16,1 milyon, Gençlik ve spor 64,3 milyon, diğer yatırımlar 1,605 milyon toplamda 13,367 milyar Şanlıurfa'ya 4 yılda yatırım yapıldığı sinevizon eşliğinde belirti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49