Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

340 bin kişiye iş müjdesi!
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerine göre özel sektörde 340 bin iş için işsiz aranıyor.
 
Kurumun kayıtlarında 340 bin kişilik açık iş talebi bulunduğunu belirten İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, "Kurumumuza kayıtlı işsizleri işverenlerin talepleri doğrultusunda bu işlere yönlendireceğiz." dedi.
 
Yazıcı, İŞKUR'un 2013 yılı Ocak-Haziran dönemi resmi rakamlarını açıkladı. 81 ilden gelen verilere göre yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre daha iyi bir performans sergilediklerini belirten Yazıcı, "Yılın ilk yarısında 360 bin vatandaşımızı iş sahibi yaptık. İşe yerleşmelerin 330 bini, yani yüzde 91,6'sı özel sektörde gerçekleşti." dedi. İş bulmak için İŞKUR'u tercih eden kişilerin sayısında da yüzde 70 artış kaydettiklerinin altını çizen Yazıcı, aynı dönemde 1 milyon 225 bin kişinin kuruma başvurduğunu bildirdi.
 
Zaman'ın haberine göre; vatandaşların yanı sıra işverenlerin de İŞKUR'a ilgisinin arttığını belirten Yazıcı, 6 ayda 700 bin kişilik açık iş aldıklarına dikkat çekerek şunları söyledi: "2013 Ocak-Haziran döneminde İŞKUR olarak yaklaşık 700 bin kişilik açık iş aldık. Geçen yıla göre açık iş sayısını yüzde 86 artırdık. Özel sektörden aldığımız açık işlerin sayısı ise geçen yıla göre yüzde 123 arttı. Açık işlerin 665 bini özel sektörden geldi."
 
Yazıcı ayrıca, karşılanamayan 340 bin kişilik açık iş talebi için ise çalışmaların sürdüğünü ifade etti. İŞKUR'a kayıtlı işsizler arasından uygun nitelikleri taşıyan kişilerin bu işlere yönlendirileceğini vurgulayan Yazıcı, düzenleyecekleri mesleki eğitim kurslarıyla işgücü piyasasının talepleri doğrultusunda eleman yetiştireceklerini söyledi.
 
2013'ü "Kadın ve Engelli Yılı" ilan ettiklerini hatırlatan Yazıcı, "Ocak-haziran döneminde 102 bin kadının yanı sıra 20 bin engelli İŞKUR aracılığıyla işe yerleşti. 30 bin kişi ise yurtdışına gönderildi. Aktif işgücü programlarında da iyi bir ivme yakaladık. 2013 yılının ilk 6 ayında yaklaşık 20 bin kurs açtık. Bu kurslara 77 bini kadın olmak üzere yaklaşık 170 bin kursiyer katıldı." diye konuştu.
 
İŞKUR tarafından engellilere yönelik açılan kurslardan faydalananların sayısı 2004 yılından bu yana her geçen yıl katlanarak artıyor. 2004 yılında engellilere yönelik 20 adet kurs düzenlendi. Bu kurs hizmetlerinden faydalanan engelli kişi sayısı 302 iken 2012 yılında düzenlenen 574 kursa toplam 6 bin 272 kişi katıldı. 2013 yılında ise ilk 5 aylık dönem içerisinde açılan 301 kursa 3 bin 356 engelli katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48