Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

30 Şanlıurfalı kadın girişimci eğitimi gördü
Şanlıurfa Hilton Oteli’nde düzenlenen “Ekonomiye Kadın Gücü” projesi çerçevesinde, Şanlıurfalı 15 girişimci kadına törende mikrokredi çekleri verildi. Düzenlenen törene Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Duman Kırcı, Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili M. Fevzi Yücetepe, TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Vildan Polat, Turkcell Bölge Müdürü Ali Erkan Şahin ve TİSVA Bölge Direktörü Belkıs Kurt’un katıldı.
Kredi töreninde konuyla ilgili konuşma yapan Turkcell Bölge Müdürü Ali Erkan Şahin, “Türkiye’de kadınların işgücüne katılımı ve toplumsal hayattaki rolünün daha etkin olması için fırsat eşitliğini her alanda önemsiyor, kadınlarımızın güçlenmesini destekleyen projeleri hem bizzat yürütmeye hem de içinde olmaya özen gösteriyoruz” dedi. Törenin ardından Özyeğin Üniversitesi eğitmenlerinin katkılarıyla 30 girişimci kadın için eğitim programı düzenlendi. Yapılan mikrokredi töreninde 15 Şanlıurfalı girişimci kadına mikrokredi çekleri takdim edildi. 
30 Şanlıurfalı kadın girişimci eğitimi gördü
Törenin ardından Ekonomiye Kadın Gücü projesi kapsamında Özyeğin Üniversitesi eğitmenlerinin katkılarıyla düzenlenen eğitim programına Şanlıurfalı 30 girişimci kadın katıldı. Kişisel gelişimlerine, iş dünyasındaki vizyonlarına katkı sağlamak üzere hazırlanan eğitimler daha etkin ve başarılı bir iş hayatı için temel bilgiler içeriyor. Bu kapsamda Şanlıurfalı kadın girişimcilere, “Girişimciliğin Temel İlkeleri ve Girişimcilerin Özellikleri”, “Etkili İletişim Beden Dili ve Satış”, “Temel Teknoloji” konularında toplam 5 saat eğitim verildi. Ekonomiye Kadın Gücü projesi ile dünyada ilk defa bir mobil operatör, bir mikro finans kuruluşuyla ortak ‘sosyal borçlanma’ modelini hayata geçirdi. Turkcell’in teknolojisiyle güçlendirilen sosyal borçlanma modeli sayesinde dileyen herkes dar gelirli kadınlara 1 yıl vadeli borç verebilme ya da bağış yapabilme imkanına sahip olacak. 2012 Eylül ayında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliğinde başlayan proje kapsamında ilk etapta 55 bin kadın girişimci Turkcell’in teknoloji ve iletişim gücüyle buluştu. Bu sayı 1 yılda 10 bin artarak 65 bine ulaştı. Ekonomiye Kadın Gücü seferberliğinin hedefi 4 yılda 100 bin kadını ekonomiye kazandırmak. Turkcell projeye 400 bin TL katkı vererek başladı. Sosyal borçlanma modeli aracılığıyla sağlanan destek yaklaşık 1 milyon TL’ye ulaştı. Turkcell kısa süre önce projeden yararlanan kadınların el emeği ürünlerini Türkiye’nin dört bir yanındaki alıcılarla buluşturan internet sitesi Turkcell El Emeği Pazar Yeri’ni kullanıma sundu. Dar gelirli, girişimci kadınlara yeni bir pazarlama kanalı olarak hizmet etmesi hedeflenen El Emeği Pazar Yeri’nde alıcı ile satıcı aracısız buluşacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49