Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı

Bu haber kez okundu.

30 Ağustos Zaferi Çin Gazetesi manşetinde

ÇHC Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen öncülüğünde Pekin Büyükelçiliğinde de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı, resepsiyon düzenlendi, Büyükelçi Önen, Çin'in önde gelen gazetelerinden Global Times’a Türkiye-Çin ve Türkiye-ABD ilişkileri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Zafer Bayramımız Pekin’de önemine yakışır bir şekilde kutlandı

Büyükelçi Emin Önen, “Bilindiği gibi; 30 Ağustos Zafer Bayramımızı Pekin’de bugünün önemine yakışır bir şekilde kutladık. Milletimizin bağımsızlık destanı olan bugünü bayram olarak kutlamamızı sağlayan bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Rabbim devletimizi korusun ve millet olarak birliğimizi bâki kılsın. Çin’in resmî politikasını manşetlerinden okuyabileceğiniz, ÇKP’ye ait ve Çin’in en büyük gazetesi Global Times 30 Ağustos Zafer Bayramımızı manşete taşıdı. Çin-Türkiye ilişkileri, zorbaca uygulanan ekonomik yaptırımlara ortak çözümler konusunu Global Times News’ten muhabir Bai Yunyi’ye değerlendirdim. Türkiye, Çin ile Amerika kıtasının bulunmasından evvel de ticaret yapıyordu. İlişkiler geliştikçe karşılıklı jestler artıyor” dedi.

Çinli esnaf işini biliyor

Cuma Namazı çıkışı sokak esnafıyla sohbet ettiklerini söyleyen Çin Pekin Büyükelçimiz A.EAmin Önen, “Çinli esnaf işini biliyor. Bir kavun almak istedik, ‘dilim dilim satıyorum’ dedi, daha kârlı oluyormuş” diyerek Çinli esnafların hemen hepsinin işlerini çok iyi bildiklerini söyledi.

Çin Uluslararası İş birliği Departmanı Bakan Yardımcısı Li Jun’ı ziyaret

Büyükelçi Emin Önen ayrıca, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Uluslararası İş birliği Departmanı Bakan Yardımcısı Li Jun’ı ziyaret edip ikili ilişkiler ve iş birliği konuları üzerine görüşmelerde bulundu.

Afganistan’ın Pekin Büyükelçisi Janan Mosazai ile

Büyükelçi Önen, Afganistan’ın Pekin Büyükelçisi Janan Mosazai ile Büyükelçilik konutunda bir görüşme gerçekleştirerek iki ülke ilişkileri üzerinde değerlendirmelerde bulundular.

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Gn. Md. Doç. Dr. Semih Aktekin'i kabul

Hafta içersinde de çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Büyükelçi Önen, Dünya Bankası tarafından düzenlenen eğitim çalıştayına katılmak için Pekin’de bulunan Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin'i Büyükelçilik konutunda kabul ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Yazar Dr. Giray Fidan’ı kabul

Büyükelçi Emin Önen, Çin kültürü ve edebiyatı üzerine çalışmalarıyla tanınan Dr. Giray Fidan'ı Büyükelçilikte kabul ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

“Pekin Uluslararası Kitap Fuarında Türkiye standımızı ziyaret edip yazarlarımız ile sohbet ettik” diyen Pekin Büyükelçimiz Emin Önen, “Bu yıl fuara ülkemizden 2 Bin 696 eser ile katıldık. Önümüzdeki yıllarda Türk edebiyatından daha fazla eseri Çinceye kazandırarak bu sayıyı artırmak hedefimizdir. Bu arada, kitap fuarı vesilesiyle Pekin'de bulunan Dr.Giray Fidan, Elçiliğimizde ziyaretimize geldiler. Çin ile Türkiye arasındaki müspet ilişkilerimizi taçlandırabilmek için Çin'le ilgili birçok kitaba imza atmış Giray hoca gibi isimlerin sayısını arttırmamız gerekiyor” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49