Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

3 Saatte Süren  Kalp Ameliyatında 4 Ayrı Operasyon
Şanlıurfa'da, kalp rahatsızlığı bulunan 3 çocuk babası 51 yaşındaki Müslüm Yıldız, doktorların aynı anda yaptığı 4 operasyonla yeniden sağlığına kavuştu.
 
Şanlıurfa'da esnaflıkla uğraşan evli ve 3 çocuk babası Müslüm Yıldız, gittiği özel URSA hastanede yapılan tedavisinde kalbinde 4 rahatsızlığı olduğunu öğrendi. Bunun üzerinde Yıldız, Kalp ve Damar Cerrahisi Opr. Dr. Cüneyt Şelli ile Dr. Mehmet Yazar tarafından ameliyata alındı. 3 saat süren ve 4 operasyonun yapıldığı ameliyatta Yıldız'ın kalp kapağı değiştirildi, kalp kapağı onarıldı ve kroner damarlara By-pass yapılarak kalpteki delik onarıldı. Operasyonun ardından 1 hafta gözlem altında tutulan Yıldız, bugün doktorlarının düzenlediği basın toplantısına katıldı. Yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Yıldız, doktorlarına teşekkür etti.
 
Yaptıkları ameliyatı çok önemli bir gelişme olarak nitelendiren Operatör Doktor Cüneyt Şelli, ‘‘Şanlıurfa’da kalp cerrahisi açısından oldukça iyi durumdayız. Özellikle biz URSU hastanesinde 8 ay önce yeni başladığımız kalp cerrahisi kliniğinde elimizden geldiğince hem Güneydoğu halkına başarılı kalp ameliyatlarıyla bir şeyler yapmanın peşindeyiz. Bugünü anlamlı kılan sizlerin karşısına çıkmamızı sağlayan durum Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilmiş olan bir operasyonu sizlere tanıtılması amacıylaydı’’ Dedi.
 
Müslüm Yıldız’ın dört ayrı rahatsızlığının her birinin tek başına ayrı ayrı ameliyatlar olsa bile büyük bir operasyonu gerektirecek ameliyatlar olduğunun altını çizen Operatör Doktor Cüneyt Şelli, ‘’ Tabi ki buradaki önemli olan bir şey de Müslim Bey in kalbinin yetmezliğe girmiş olmasıydı. Normalde kalbim basım gücü Müslim bey’de %30- 35 civarındaydı. Böyle bir vakada bırakın 4 ayrı ameliyat yapmayı, herhangi birini tek başına yapıyor olmamız bile oldukça riskli bir durumdu. Fakat bir asla hastalarımızı yarım bırakmayı istemezdik. Onun için bu dört ameliyatı da aynı anda gerçekleştirdik’’  diyerek özel hastane olmalarına rağmen riskli risksiz demeden hasta kabul ettiklerini ve bölgeye hizmet verdiklerini söyledi.
 
 
Başarılı bir ameliyatın ardından sağlığına tekrar kavuşan  Müslüm Yıldız, daha önce geceleri uyumakta güçlük çektiğini ancak ameliyatın ardından sağlığına tekrar kavuştuğunu ifade etti. Yılmaz, ameliyatı gerçekleştiren doktorlara teşekkür etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48